Ahmet Ağaoğlu kuralın değişmesini isteyen kulüpleri açıkladı

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Kulüpler Birliği Vakfı toplantısının ardından yabancı kuralının değişmesini isteyen kulüpleri açıkladı.

Ahmet Ağaoğlu kuralın değişmesini isteyen kulüpleri açıkladı

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Kulüpler Birliği Vakfı toplantısının ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada mevcut yabancı kuralının değişmesi gerektiğini savundu.

Ağaoğlu, Çaykur Rizespor, BB Erzurumspor, Bursaspor ve Göztepe'nin de kendileriyle aynı görüşü paylaştığını belirtti.

Kendi tavırlarının net olduğunu söyleyen Ağaoğlu, “Yabancı kuralının kademeli olarak düşürülmesini ve 8 sınırına çekilmesini mantıklı görüyoruz. Ekonomiyi rahatlattığı söyleniyor bu kuralın, fiyatların yükselmesinin önüne geçtiği söyleniyor ama kulüplerin borçlarının son dönemde 2-3 katına çıktığını görüyoruz.

Son 2-3 senedeki yabancı futbolcu satışlarına bakalım. Bu tamamen Trabzonspor Kulübü’nün politikası ve bakışı. Ben kendi takımında altyapıdan 4-5 futbolcuyu oynatmadığım zaman kendimi sorgularım” ifadelerini kullandı.

Yönetim olarak genç futbolcuları takıma kazandırma politikaları olduğunu belirten Ağaoğlu, “Geldiğimizden beri izlediğimiz politika bu. Herkes büyük cesaret diyor da bu cesaret değil. Uğurcan’ı Hüseyin’i sahaya sürmek cesaret değil. Çocuklarda bu zaten vardı. Olmayan bir şeyi sahaya sürmedik, sadece önlerini açtık. Bizim yönetim politikamız bu. İlk geldiğimiz zaman U21’e gittik ve ‘Her zaman A takımla maça çıkmaya hazır olun’ dedik. Uğurcan, A Milli Takım’da; Hüseyin, Ümit Milli Takım’da; Arda da U19’da” dedi.

Yabancı futbolcuların açtığı davalara değinen Ağaoğlu, “Bizim adımıza UEFA’da, FIFA’da, CAS’ta aleyhimize açılan davaların tamamı yabancılar tarafından. Ekonomik veya finansal olarak baktığımız zaman, marka değeri olarak baktığımız zaman, bir kulübün aleyhine açılan 18 dava varsa, bu sizin marka değerinizi de aşağı çekiyor. Biz Trabzonspor olarak bu yabancı işini pek beceremedik.

Bizim altyapımızdan yetiştirdiğimiz oyuncularla, ihtiyaç duyduğumuz mevkilerde kendi ülkemizden oraya monte edeceğimiz oyuncular, çok tecrübeli isimler, bizim gençlerimize bunu aktaracak yabancı futbolcular olacak” derken yabancı kuralı konusunda aynı görüşü sağladıkları kulüplerin de Çaykur Rizespor, BB Erzurumspor, Bursaspor ve Göztepe olduğunu belirtti.

"Haksız rekabet sıkıntısı yok"

Ağaoğlu sözlerini şöyle devam ettirdi:

"Mecnun Otyakmaz başkan düşüncesini ifade edemeden çıkmak zorunda kaldı, bir de Göztepe var. Diğer kulüplerimiz mevcut yabancı sınırının devam etmesini istediler. Bizim görüşümüzle ilgili karar çıksın veya çıkmasın, biz kendi politikamızı uygulayacağız.

Burada hiçbir şekilde haksız rekabet sıkıntısı yok. Bu konuda da çok dirençli olmayacağımızı da ifade ettim, ama Trabzonspor Kulübü’nün yabancılarla alakalı politikası bu. Altyapı fonunun artırılması yönünde bir gündem maddesi daha vardı. Bu önemli bir konu. Altyapıdan oyuncuları 52 bin seyirci önünde sahaya sürmek ile yabancı futbolcularla oynamak arasında bir fark olması lazım."

Erzurumspor'dan yalanlama

Büyükşehir Belediye Erzurumspor Kulübü Basın Sözcüsü Ahmet Dal, yaptığı açıklamada Ağaoğlu'nun 'Yabancı kontenjanının 8 ile sınırlanması son derece mantıklı. Toplantıda bu görüşü Çaykur Rizespor, Büyükşehir Belediye Erzurumspor, Bursaspor ve Göztepe paylaştı' ifadelerine kulüp olarak katılmadıklarını kaydetti.

Bugün yapılan Kulüpler Birliği toplantısında yabancı futbolcu sınırlaması olmaması gerektiği yönünde karar alınması ve bu kararın uzun vadeli olarak sürmesi gerektiğini ifade ettiklerini belirten Dal, "Fikret Orman başkanlığında yapılan toplantıda birçok kulübümüz gibi sınırlama olmaması gerektiğini, mevcut sistemin aynen devam etmesini, eğer bir sınırlama getirilecekse kademeli olarak tüm kulüplerin ortak çalışması sonucu bir karar alınması ve bunun uzun süreli olması gerektiğini ifade ettik." diye konuştu.

Dal, toplantı sonrasında Fikret Orman'ın da konuyla ilgili 'Üç kulübümüz hariç tüm kulüplerimiz mevcut sistemin devamını istiyor' yönündeki açıklamasına atıfta bulunarak, şunları kaydetti:

"Fikret Orman gerekli açıklamayı yapmıştır. Büyükşehir Belediye Erzurumspor'un yabancı sınırlamasıyla ilgili bugün bazı yayın organlarında çıkan 'Erzurumspor yabancı sınırına karşı' ifadesi kulübümüze ait değildir."

Etiketler
Trabzon Trabzonspor Ahmet Ağaoğlu