İngiltere Lig Kupası sahibini buldu

Pep Guardiola kariyerinin 25. kupasını kazandı.

İngiltere Lig Kupası sahibini buldu

İngiltere Lig Kupası (Carabao Cup) finalinde normal süresi ve uzatma bölümleri 0-0'lık sona eren maçta Chelsea'yi seri penaltı atışları sonunda 4-3 mağlup eden Manchester City, kupaya uzandı.

Manchester City, Lig Kupası'nı üst üste ikinci kez, tarihinde ise 6. kez müzesine götürdü.

Öte yandan Pep Guardiola da kariyerinin 25. kupasını kazandı.

Karşılşamanın ilk yarısında Chelsea oyunu daha çok kendi yarı sahasında kabul ederek net pozisyon üretme konusunda güçlük çekti.

Manchester City ise topa daha fazla sahip olan taraftı ancak Pep Guardiola'nın öğrencileri Chelsea savunmasını aşmayı başaramadı.

İkinci yarıya hızlı başlayan Manchester City, 56. dakikada Sergio Agüero ile golü buldu ancak bu gol, VAR'ın da devreye girmesinin ardından ofsayt gerekçesiyle geçersiz sayıldı.

66. dakikada ise Chelsea gole yaklaştı. Willian'ın pasında sol kanattan hareketlenen Hazard, Kompany'den sıyrılıp müsait durumdaki Kante'ye aktardı pasını ama onun vuruşunda top az farkla üstten dışarı gitti.

90 dakikanın geri kalan bölümünde de gol sesi çıkmayınca karşılaşmada uzatma bölümlerine geçildi.

Kepa çıkmak istemedi, Sarri çıldırdı!

Maçın uzatma bölümlerinde de gol sesi çıkmazken, uzatma bölümlerine damga vuran olay kaleci Kepa Arrizabalaga ile Maurizio Sarri arasında yaşananlar oldu.

111. dakikada bir sakatlık geçiren Kepa, tedavisinin ardından oyuna devam ederken, 118. dakikada bu kez de kramp sorunu nedeniyle tedavi gördü. Bu sırada Maurizio Sarri, Kepa'nın yerine Willy Caballero'yu oyuna sokmak için hazırladı ancak Kepa, iyi olduğunu söyleyerek oyundan çıkmayı reddetti.

Kepa'nın bu tutumu üzerine Sarri'nin oldukça öfkelendiği görüldü.

Penaltılar

Penaltı atışlarında Chelsea'de Jorginho ve David Luiz atışları kaçırırken, Manchester City'nin kaçan tek penaltısı Leroy Sane'den geldi.

Etiketler
İngiltere