Beşiktaş, Genk karşısında 87'de yıkıldı

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi maçında Genk ile 1-1 berabere kaldı.

Beşiktaş, Genk karşısında 87'de yıkıldı

GENK: 1 - BEŞİKTAŞ: 1

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi maçında Genk ile 1-1 berabere kaldı.

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi'nde Genk ile deplasmanda 1-1 berabere kaldı. Maçın büyük bölümünü önde götüren siyah-beyazlılar, Berge'nin 87'de attığı gole engel olamayınca büyük bir fırsatı tepti.

Bu sonucun ardından Beşiktaş, dördüncü maçlar sonunda 4 puanda kalırken Genk 7 puanla liderliğini sürdürdü. Grubun diğer mücadelesinde Sarpsborg ile Malmö 1-1 berabere kaldı.

Beşiktaş'ta teknik direktör Şenol Güneş son haftalarda eleştirilen isim olan Loris Karius yerine kalede Tolga Zengin'e görev verdi. Mücadelenin başları orta alan mücadelesi şeklinde geçerken 12. dakikada şanssız bir an yaşandı. Beşiktaş'ta bu dakikada sakatlanan Jeremain Lens kenara gelirken oyuna Mustafa Pektemek dahil oldu.

PEKTEMEK - QUARESMA İKİLİSİ YİNE SAHNEDE!

Dakikalar 16'ya geldiğinde Beşiktaş 1-0 öne geçti: Yapılan pas hatasıyla topla buluşan Oğuzhan Özyakup kısa pasını Mustafa Pektemekle buluşturdu. Orta alan yayı önünde topla buluşan Mustafa Pektemek bekletmeden sağ kanatta koşu yapan Ricardo Quaresma'ya gönderdi. Topla buluşan Ricardo Quaresma ceza sahası içine katetti ve kaleye sert bir şut çekerek skoru 1-0'a getiren golü kaydetti!

Mücadelenin ilk 45 dakikasında başka gol olmadı.

Genk, ikinci yarıda rakip kale önünde baskı kurmaya çalıştı. Genk, 50. dakikada gole yaklaştı: Orta alandan aldığı uzun pasla topla buluşan Joakim Maehle önce Domagoj Vida'dan daha sonra Ryan Babel'den sıyrılıp kaleye şutunu çektiancak bu top kalenin hemen üzerinden dışarı çıktı.

Ev sahibi ekip, 56. dakikada bir kez daha gole yaklaştı: Sol kanattan kazanılan köşe vuruşu sonrasında topun başına geçen Alejandro Pozuelo ceza sahası içine ortasnı yaptı ancak bu topta Genk gol atmayı başaramadı.

Beşiktaş, 58. dakikada farkı 2'ye çıkarmaya çok yaklaştı: Sağ kanattan gelişen atakta topla ilerleyen Ricardo Quaresma ceza sahası içine ortasını yaptı. Ön direğe yakın bölgede topa hareketlenen Ryan Babel kafa vuruşunu yaptı ancak bu top kale direğinin hemen yanından dışarı çıktı.

Mücadelede dakikalar 87'yi gösterdiğinde Genk golü buldu: Sol kanattan gelişen atakta topla buluşan Bryan Heynen ceza sahası yayı önünden kısa pasını Sander Berge'ye çıkardı. Topla buluşan Sander Berge ceza sahası dışından sert bir şut çekti. Domagoj Vida'nın da dizine çarpan top Beşitakş ağlarıyla buluştu.

Maçın kalan dakikalarında başka gol olmayınca mücadele 1-1'lik eşitlikle sona erdi.

Etiketler
Beşiktaş UEFA