TFF'de art arda depremler, Nihat Özdemir istifa etti: Spor bakanı 'yeniden seçin beğenmedim' diyebilecek

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir'in istifa ettiği bildirildi.

TFF'de art arda depremler, Nihat Özdemir istifa etti: Spor bakanı 'yeniden seçin beğenmedim' diyebilecek

GERÇEK GÜNDEM - Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir görevinden istifa etti.

TFF'den yapılan açıklamada, "Yönetim Kurulu'nun bugün yaptığı toplantıda, Başkanımız Sayın Nihat Özdemir görevinden istifa etmiştir. Yönetim Kurulu'nun aldığı kararla, Türkiye Futbol Federasyonu'na Başkan Vekili Sayın Servet Yardımcı vekâleten başkanlık edecektir" denildi.

"TFF BAŞKANLIĞI SEÇİMLERİNİN BİR HÜKMÜ DE KALMADI"

Konuyla ilgili Gerçek Gündem'e açıklamalarda bulunan CHP Ordu Milletvekili TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Üyesi Mustafa Adıgüzel, "Spordaki mevcut olan sıkıntıların gün yüzüne çıkmasının bir sonucudur bu yaşananlar" dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Vekili, İcra Kurulu Üyesi, İdari ve Hukuk İşleri Sorumlusu Mehmet Baykan'ın da geçen günlerde istifa ettiğini hatırlatan Adıgüzel şunları söyledi:

"Nihat Özdemir’in istifasından daha önemli olan Mehmet Baykan’ın istifasıdır. Bu kişi 6 federasyon başkanı zamanında görev yapmış bir kişidir. Erdoğan’dan daha eski orada. Mehmet Baykan istifa ettiği gün Meclis’te komisyondaydı. Oradaki tartışma konusu Futbol Federasyonu Tahkim kurulu idi. Nedir bu konu? Tahkim Kurulu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin 2020’de, Türkiye’ye yaptığı uyarı var, ‘Sizin tahkim kurulunuz adaletli karar veremiyor’ diye. Çünkü bunun oluşumu hakkaniyetli değil. Bunun üzerine kulüpler birliği, TFF’ye tahkim kurulu yapısıyla ilgili önergede bulundu. Değişiklik yapın diye. Akabinde de TFF Genel Kurulu, statü değişikliği yaptı tahkim kurulunun yapısı ile ilgili. Resmi Gazete’de de yayınlandı. Oluşacak aday komisyonundan her bir tahkim kurulu üyesi için üç aday belirlenecek ve bu seçimi de TFF Genel Kurulu yapacak. Yürürlüğe girdi."

Adıgüzel açıklamasının devamında, yeni spor yasası ile TFF Başkanlığı seçimlerinin bir hükmünün olmayacağını söyledi.

Adıgüzel şunları dile getirdi:

"Şimdi yeni spor yasası bu işi tekrar eskiye çevirdi, yok saydı. Spor yasasındaki ilgili madde, tahkim kurulunu yine TFF Yönetim Kurulu’nun atayacağını, başkanın atayacağını söylüyor. Bu spor yasası ile bu yok sayılıyor. Bu tartışmaların da bu istifalarda rolü olabilir. Kulüpler Birliği ile TFF arasındaki ilişkilerden dolayı da kaynaklanabilir Özdemir’in istifası. Uzun zamandır buradaki çalkantılar, siyasetin sporun içine girişi ile bunlar ortaya çıktı. Siyasetin sporun içine girmesinin sonucu bunlar. Bu yönetim tarzının bugün olmasa yarın patlayacağı belliydi.

Şimdi yapılacak olan TFF Başkanlığı seçimlerinin de bir hükmü yok. Çünkü TFF başkanlarının seçildiği genel kurulları spor bakanı yok sayabiliyor, ‘yeniden seçin beğenmedim’ diyebiliyor."

MEHMET BAYKAN DA İSTİFA ETMİŞTİ

Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Vekili, İcra Kurulu Üyesi, İdari ve Hukuk İşleri Sorumlusu Mehmet Baykan görevinden istifa ettiğini açıklamıştı.

AKP ve MHP’nin imzasıyla hazırlanan kanun teklifini Gerçek Gündeme değerlendiren CHP Ordu Milletvekili TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Üyesi Mustafa Adıgüzel, Mehmet Baykan hakkında Gerçek Gündem’e dikkat çeken açıklamalarda bulunmuştu.

Adıgüzel açıklamasında, spor kanunu teklifini spor bakanını ‘spordaki tek adam’ yapacağını söylemişti.

Adıgüzel, kanun teklifinde yer alan maddeleri eleştirmiş ve bunun arkasında Mehmet Baykan ve ekibinin olduğunu iddia etmişti.

Adıgüzel şunları söylemişti:

"Stadyumlar kan gölüne dön döner, böyle bir kanun maddesi olamaz. ‘Paralel federasyon’lar ortaya çıkar. Ben bunu ilk söylentiler çıktığında dile getirmiştim. O sıralarda Erdoğan spor bakanıyla görüşmüştü. ‘Siz ne yapıyorsunuz’ demişti. Ondan sonra da bu kanun teklifi geri çekilmişti.

Sırf bu ‘paralel federasyon’ meselesi üzerine. Fakat görüyoruz ki aynı şey noktasına virgülüne dokunmadan geri getirilmeye çalışılıyor. Bunun arkasında Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan olduğu söyleniyor, aynı zamanda Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi. Bürokratik oligarşi bu. Sporun içerisinde çöreklenmiş bir ekip var ve bu kişiler Erdoğan’dan bile eskiler.”

RABİA HAREKETİYLE GÜNDEME GELMİŞTİ

TFF Yönetim Kurulu Üyesi Baykan'ın istifası Nihat Özdemir federasyonunun Ankara'dan aldığı desteği kaybettiği yönünde yorumlara da neden olmuştu.

Zira AKP'ye yakın isimlerden biri olarak gösterilen Baykan, Levent Bıçakcı, Hasan Doğan, Mahmut Özgener ve M.Ali Aydınlar yönetimlerinde de görev yapmıştı. Baykan bunun yanı sıra 2011'den bu yana Spor Genel Müdürlüğü yapıyordu.

Baykan ayrıca 2014 Rio Olimpiyatları'nın açılış seramonisinde sporcularla birlikte yürümüş ve yaptığı “Rabia” hareketiyle tepki geçmişti.

LİMAK ART ARDA SATIŞA ÇIKMIŞTI

Nihat Özdemir’in başında olduğu Limak Şirketler Grubu'nun bir parçası olan Limak Yatırım, Uluğ Enerji Dağıtım ve Perakende Hizmetleri A.Ş.'nin Actis'e satıldığını duyurmuştu.

İstanbul Havalimanı'ndaki hisselerini satışa çıkaran Limak Yatırım, satış sonrasında Limak’ın Türkiye’de enerji ve altyapı yatırımlarına ağırlık vermeyi amaçladığını belirtmişti.

Daha önce de Limak Holding'in Türkiye'deki şirketi Uludağ EDAŞ'ı, Londra'daki Uludağ EDAŞ'a satması ise dikkat çekmişti.

Etiketler
Nihat Özdemir Türkiye Futbol Federasyonu Futbol Türkiye