Galatasaray'ın yeni kalecisi Inaki Pena kimdir, Barcelona neden gönderdi?

Bir süredir kaleci Fernando Muslera'ya alternatif arayan Galatasaray, Barcelona'dan Inaki Pena'yı kiraladı. Peki Inaki Pena kimdir?

Galatasaray'ın yeni kalecisi Inaki Pena kimdir, Barcelona neden gönderdi?

Galatasaray, Barcelona B forması giyen Inaki Pena'yı sezon sonuna kadar kiraladı. 1999 Alicante doğumlu Inaki Pena futbola Villarreal altyapısında başladı. Pena, 13 yaşındayken Barcelona altyapısına geçen genç file bekçisi 10 yıldır Katalan ekibi için oynuyordu.

NTV Spor'da yer alan habere göre 1.84 boyundaki Pena bugüne kadar ülkesi adına hemen hemen tüm alt yaş kategorilerinde forma giydi. Pena son olarak U21 takımında da 1 maça çıktı.

Pena, Barcelona'da resmi maçlarda hiç A takım forması giymedi. Bugüne kadar A takım ile yalnızca birkaç hazırlık maçına çıkan futbolcu bunların ilkini 2020 yazında Gimnastic Tarragona karşısında yaşadı.

Barcelona B ile bu sezon 9 maça çıkan genç futbolcu kalesinde 8 gol gördü. Pena bu maçların 4'ünde kalesini gole kapatmayı başardı.

BARCELONA NEDEN GÖNDERDİ?

Mundo Deportivo'ya göre Barcelona genç file bekçisinden gelecekte faydalanmak istiyor. Katalan devi Inaki Pena'ya güveniyor ve gelişim sağlamasını planlıyor. Pena da A takım düzeyinde forma giymek ve tecrübe kazanmak istiyor.

Ter Stegen ve Neto'nun varlığı nedeniyle mevcut şartlarda A takımda genç kaleciye yer açamayan Barcelona, oyuncuyu önemli bir kulübe kiralamak ve deneyim kazanmasını istiyor. Katalan ekibi sezon sonu kalecinin geri dönmesini isterken gelecek sezon kadroda yer alabileceği konuşuluyor.

TRANSFERDE RICHARD SEGARRA ETKİSİ

Galatasaray'da İspanyol teknik direktör Domenec Torrent'in ekibinde yer alan kaleci antrenörü Richard Segarra uzun yıllar Barcelona'da çalıştı.

Galatasaray'a katılana kadar 2003-2022 yılları arasında Barcelona'nın altyapısında 19 yıl görev yapan Segarra bu süreçte Inaki Pena ile de çalıştı.

Sarı-kırmızılı ekibin İspanyol antrenörleri, Fernando Muslera'nın yokluğunda Inaki Pena'nın takıma katılması durumunda genç file bekçisinden faydalanmak istiyorlar.

Etiketler
Barcelona Galatasaray Fernando Muslera Saray