Şampiyonlar Ligi'nde gecenin sonuçları

Şampiyonlar Ligi'nde Juventus'u 4-0 yenen Chelsea ve Villarreal'i 2 golle geçen Manchester United bir üst tura çıktı. Bayern Münih'in yıldızı Lewandowski ise turnuvadaki son 9 maçında da gol attı.

Şampiyonlar Ligi'nde gecenin sonuçları

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde grup maçlarının 5'inci haftasına, bu gece E, F, G ve H gruplarında oynanan 8 maç devam edildi.

E Grubu'nda son 16 turuna kalmayı garantileyen Bayern Münih, deplasmanda Ukrayna'nın Dinamo Kiev takımına konuk oldu.

Halil Umut Meler'in yönettiği mücadeleyi Alman ekibi, 14'üncü dakikada Robert Lewandowski ve 42'nci dakikada Kingsley Coman'ın golleriyle 2-1 kazandı. Ukrayna temsilcisinin tek golü 70'inci dakikada Denys Harmash'tan geldi. Lewandowski, Şampiyonlar Ligi'nde forma giydiği son 9 maçta da gol atmayı başardı.

F Grubu'nda ise teknik direktör Ole Gunnar Solskjaer ile yollarını ayıran İngiliz ekibi Manchester United, deplasmanda İspanya'nın Villarreal takımını 2-0 yenerek son 16 turuna kalmayı garantiledi. Manchester ekibinin gollerini 78'inci dakikada Cristiano Ronaldo ile 90'ıncı dakikada Jadon Sancho attı.

Son şampiyon Chelsea, Stamford Bridge Stadı'nda konuk ettiği Juventus'u 4-0 gibi farklı bir skorla yenerek adını son 16 turuna yazdırdı. Londra ekibinin gollerini Trevoh Chalobah, Reece James, Callum Hudson-Odoi ve Timo Werner attı.

G Grubu'nda Cüneyt Çakır'ın yönettiği maçta, İspanya'nın Sevilla ile Almanya'nın Wolfsburg takımları karşılaştı. Sevilla, Jordan Moreno ve Rafael Mir Vicente'nin golleriyle rakibini 2-0 mağlup etti.

Aynı grupta yer alan Lille, sahasında ağırladığı Salzburg'u Christian David'in golüyle 1-0 yendi. Milli futbolculardan Zeki Çelik ve Burak Yılmaz'ın ilk 11'de sahaya çıktığı Lille'de, Yusuf Yazıcı 84'üncü dakikada oyuna girdi.

E Grubu'nda Barcelona, sahasında Portekiz'in Benfica takımıyla golsüz berabere kaldı. Barcelona kadrosunda yer alan Avusturya vatandaşı Türk oyuncu Yusuf Demir, 18 yaş 174 günle Barcelona formasıyla Şampiyonlar Ligi'nde ilk 11'de sahaya çıkan Lionel Messi'den sonra en genç ikinci yabancı oyuncu oldu.

Gecenin sonuçları şöyle:

E GRUBU:

Barcelona (İspanya) - Benfica (Portekiz): 0-0
Dinamo Kiev (Ukrayna) - Bayern Münih (Almanya): 1-2

F GRUBU:

Young Boys (İsviçre) - Atalanta (İtalya): 3-3
Villarreal (İspanya) - Manchester United (İngiltere): 0-2

G GRUBU:

Lille (Fransa) - Salzburg (Avusturya): 1-0
Sevilla (İspanya) - Wolfsburg (Almanya): 2-0

H GRUBU:

Chelsea (İngiltere) - Juventus (İtalya): 4-0
Malmö (İsveç) - Zenit (Rusya): 1-1

(AA)

Etiketler
Bayern Münih Juventus Chelsea Manchester United