Kim Min Jae'nin kırmızı kart görmesi Güney Kore'de manşetlere çıktı

Süper Lig'de savunmada sergilediği performansla otoritelerin beğenisini kazanan Fenerbahçe'nin yeni transferi Kim Min Jae, Trabzonspor maçının 23. dakikasında ikinci sarıdan kırmızı kart gördü.

Kim Min Jae'nin kırmızı kart görmesi Güney Kore'de manşetlere çıktı

Süper Lig'in 9. haftasında Trabzonspor kendi sahasında Fenerbahçe'yi 3-1 yenerek liderlik koltuğunun yeni sahibi oldu. Zorlu mücadelenin ardından hakem Ali Şansalan'ın kararları tartışmalara neden oldu.

Maçın 23. dakikasında Djaniny ile ikili mücadelesinin ardından ikinci sarı kartını gören Kim Min Jae kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Bu karara oyuncular ve teknik heyet yoğun itirazda bulundu.

Karşılaşmanın ardından Fenerbahçe Kulübü sosyal medya hesabının yanı sıra Başkan Ali Koç ve yöneticiler hakem Ali Şansalan'a büyük tepki gösterdi. Fenerbahçeli taraftarlar maçtan sonra Sabiha Gökçen Havalimanı'nda takımı karşılayıp destek verdi.

Tecrübeli savunmacı futbol kariyerinde 4 yıl sonra kırmızı kart gördü. Kim, son olarak Güney Kore'de forma giydiği dönemde 20 Eylül 2017'de oynanan Jeonbuk Hyundai-Sangju Sangmu karşılaşmasında oyun dışında kalmıştı.

GÜNEY KORE, KIRMIZI KARTI KONUŞUYOR

Fenerbahçeli Kim Min Jae’nin Trabzonspor maçında kırmızı kart görerek oyundan atılması, ülkesinde de geniş yankı uyandırdı.

Güney Kore’nin ekonomi gazetelerinden Money Today’in internet sitesinde futbolcunun başına gelenlerle ilgili bir özel haber yapıldı. ‘Kim Min Jae’nin 23 dakikada oyundan atılma kabusu’ başlığını taşıyan haberde “İkinci sarı kart kaçınılmazdı çünkü rakip futbolcu topun kontrolüne sahipken Kim Min Jae arkasından kasıtlı olarak kolunu kullandı” denildi.

Güney Kore’nin Slist internet sitesinde ‘Kim Min Jae Avrupa’ya gittikten sonra ilk kırmızı kartını gördü’ ifadeleri kullanıldı. Koreli futbolcunun oyundan atıldığı karşılaşmada takımı Fenerbahçe’nin maçı 3-1 kaybettiği ve bu sonuçla liderliği Trabzonspor’a kaptırdığı duyuruldu.

Etiketler
Trabzonspor Trabzon Süper Lig Fenerbahçe