Trabzon mağlubiyetinden hakemi sorumlu tutan Ali Koç: 'Bu düzeni en kısa zamanda yıkmak için elimizden geleni yapacağız'

Trabzon'da 3 golle yenilerek yalnız 3 puanı değil liderliği de bırakan Fenerbahçe, mağlubiyetten hakemi ve Merkez Hakem Kurulu'nu sorumlu tuttu.

Trabzon mağlubiyetinden hakemi sorumlu tutan Ali Koç: 'Bu düzeni en kısa zamanda yıkmak için elimizden geleni yapacağız'

Trabzon'da 3 golle yenilerek yalnız 3 puanı değil liderliği de bırakan Fenerbahçe, mağlubiyetten hakemi ve Merkez Hakem Kurulu'nu sorumlu tuttu.

Maçtan sonra gazetecilere açıklamaya yapan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, maçın hakemi Ali Şansalan'ı sert sözlerle eleştirirken futboldaki 'kurulu düzene'' savaş açtı.

Ali Koç: ''Hakemler kaos ortamı yaratmaya çalışıyor''

Koç, ''Ali Maçalan, üstüne basarak söylüyorum. Ali Şansalan değil Maçalan, geçen sene bizden Konya maçını da almıştı. Hakemin Fenerbahçe futbolcularına olan yaklaşımı, vücut lisanı, mimikleri, bir hakem mimiklerin tuttuğu tarafı ele verir mi ya, bu noktaya geldi iş. Bizim oyuncularımıza olan kızgın ve agresif tepkileriyle, Trabzonsporlu oyuncuları daha sakinleştirici, daha anlayıcı, daha kucaklayıcı, net net belli. İlkokula giden bir çocuk bile bunu görür. Burada bir sıkıntı var. Bakın Rize-Galatasaray maçı. Haddime değil, Rize’den de Galatasaray’dan da özür diliyorum ama değinmek zorundayım. Galatasaray bir gol yiyor, net faul. Galatasaray üçüncü golü atıyor, net faul. 2-3 tane faul. Bunu ne Rize’ye karşı ne Galatasaray’a karşı söylemiyorum. Maçı 8 dakika uzatmış, üstüne bir 4 dakika daha koyuyor. Arka arkaya 3 tane korner kullandırıyor orada, Rize golü atsa Galatasaray camiası ayağa kalkacak. Bunlar kaos ortamı yaratmaya çalışıyorlar. En objektif şekilde bakmaya çalışıyorum. Fenerbahçe camiası artık ayaklanma zamanı. Camiama sesleniyorum. Ne gücünüz varsa, ne gücümüz varsa omuz omuza vereceğiz. Ve bu düzeni en kısa zamanda yıkmak için elimizden geleni yapacağız. Yürüyüşse yürüyüş, sosyal medyada çalışmalarsa sosyal medya. Federasyona gitmekse, Federasyona gitmek. Artık harekete geçme, ayaklanma zamanı arkadaşlar. Bunu yanlış yerlere çekmeyin. Fenerbahçe’nin haklarını koruma adına Fenerbahçe camiasının, Fenerbahçe taraftarının bugün Sabiha Gökçen’e giderek, ilk adımı atarak, öyle bir hazırlık olduğunu duyuyorum. Muhakkak bunu yapın arkadaşlar.'' dedi.

Ali Koç'un çağrısı üzerine yüzlerce Fenerbahçe taraftarı futbolcuları karşılamak üzere Sabiha Gökçen Havalimanı'na geldi.

Ali Koç: ''Bu sistem değişecek, her şeyin bir bedeli olacak''

Fenerbahçe Başkanı burada yaptığı açıklamada da taraftardan takıma destek vermesini isterken yönetim olarak bu işin peşini bırakmayacaklarının da sözünü verdi.

Ali Koç, ''İstenmeyen bir hakem bu maça atandı, sesimizi çıkarmadık, çıkarmayacağız. Çünkü biz hakem atamalarıyla ilgili manipülasyon yapmıyoruz, yapmayacağız. Ancak ‘bu sistem değişecek’ dedim. Aynı şeyi söylüyorum. Yalnız hakkımızı korumak için iş başa düştü, arkadaşlar! Artık Fenerbahçe için bu hatalar bıçak kemiğe dayanmıştır ve bizim artık kendi hakkımızı korumanın zamanı gelmiştir. Fenerbahçe, kendi haklarını kendi korumaya mahkum edildiği zaman nasıl koruduğunun da örneklerini vermiştir. İş keşke bu noktaya gelmeseydi. Sizden ricam birincisi, bu hafta içinde bizden gelecek önerileri, bilgileri yakinen takip edin, çünkü yakın zamanda tekrardan toplanmamız gerekecek, bunları perşembe günkü maçtan önce açıklayacağız; ikincisi, perşembe günü çok önemli bir maçımız var. Onun için bu takım kendini toparlayacak, siz de her türlü desteği sonuna kadar vereceksiniz ve oradan zaferle çıkacağız, hafta sonuna odaklanacağız. Ama artık bize yapılan haksızlıkları yapanların yanına bırakmayacağız. Bunun artık bir bedeli olacak '' diye konuştu.

Etiketler
Trabzon Fenerbahçe Ali Koç