4 büyüklerin kadro değerleri! Abdülkadir eridi, Kerem 30'a katladı...

Kerem Aktürkoğlu'nun, geçen yıl değeri 200 bin euroydu. 22'lik yıldız, 1 yılda değerini 6 milyon euroya çıkardı ve 30 kat artırdı. TS'li Abdulkadir Ömür de geçen yıl 13 milyon değerini 6 milyon euroya düşürdü.

4 büyüklerin kadro değerleri! Abdülkadir eridi, Kerem 30'a katladı...

Alman sitesi transfermarkt, Süper Lig'de mücadele eden oyuncuların değerlerini güncelledi. Siteye göre geçen yıldan bu yana değerini en çok artıran isim Galatasaray'ın genç yıldızı Kerem Aktürkoğlu oldu. Geçen yıl eylül ayında Sarı-Kırmızılı takıma imza atan Kerem'in değeri 200 bin euroydu. 22 yaşındaki oyuncu, formayı aldıktan sonra Cim Bom'un vazgeçilmezi oldu ve tam 1 yıl içerisinde değerini 30 kat artırarak 6 milyon euroya çıkardı. Kerem, G.Saray'daki performansının ardından A Milli Takım'a da seçilmişti.

BERKAN DA 25 KATINA ÇIKARDI

Galatasaray'da Kerem gibi değerini artıran bir başka isim de Berkan Kutlu oldu. Geçen yıl aynı dönemde Kerem gibi 200 bin euro piyasa değerine sahip olan Berkan da bu yıl 25 kat değerini artırdı ve 5 milyon euroya yükseltti. F.Bahçe'nin Macar stoperi Szalai de 1 yılda değerini 800 bin eurodan 11 milyon euroya çıkardı. Beşiktaş'ın yıldız kalecisi Ersin Destanoğlu da değerini artıranlar arasında... Genç file bekçisi geçen sezon başında 600 bin euro değere sahipti. Ersin'in bugünkü değeri ise; tam 8.5 milyon, bir yılda değerini 14 kattan fazla artırdı.

EN BÜYÜK DÜŞÜŞ İSE PJANİC'TE

Kerem, değerini artırırken Trabzon'un geleceği olarak görülen Abdülkadir Ömür ise %50'den fazla değer kaybetti. 22 yaşındaki oyuncunun geçen yıl yaz aylarında değeri 13 milyon euroydu. Ancak, Ömür yaşadığı sakatlıklar ve performansındaki düşüş sebebiyle bu yılın aynı döneminde 6 milyon euroya geriledi. Fenerbahçe'den Diego Rossi (2 milyon Euro) ile İrfan Can Kahveci (2 milyon euro), G.Saray'dan Marcao (1.5 milyon euro), Trabzonspor'dan Uğurcan Çakır (2 milyon euro) değer kaybeden önemli isimler. Fakat geçen yıldan bu zamana en büyük değer kaybını Beşiktaş'ın yeni transferi Miralem Pjanic yaşadı. Geçen yaz Barça'ya transfer olan Pjanic'in değeri 45 milyon euroydu, şimdi ise 18 milyon euro.

4 büyüklerin kadro değerleri! Abdülkadir eridi, Kerem 30'a katladı... - Resim : 1

Etiketler
Kadro