Kadın futbolunda tarihi sayfa açılıyor

Kadın futbolunda tarihi bir sayfa açılıyor. Beşiktaş’ın son yıllardaki çıkışının ardından Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor da en üst lige ‘merhaba’ diyor, ezeli rekabet yeni bir alana taşınıyor.

Kadın futbolunda tarihi sayfa açılıyor

Türk futbolunda yepyeni ve tarihi bir dönem başlıyor. Kadın futbolunda kulüpler bir bir adımlar atıyor. Son yıllarda başarılarıyla rol model olan ve tüm kulüplere adeta liderlik eden Beşiktaş’ın ardından Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor’da da hareketli günler yaşanıyor.
Ezeli rekabet artık yeni bir alana taşınıyor. Kadın futbolunda da derbi heyecanı taraftarları bekliyor. Türkiye Futbol Federasyonu’nun teşvik ve çalışmalarıyla beraber Beşiktaş’ın yanına Fenerbahçe, Galatasaray, Trabzonspor, Altay, Çaykur Rizespor ve Atakaş Hatayspor gibi Süper Lig’de yer alan kulüpler de ekleniyor.

TFF’den yapılan son açıklamada, “Süper Lig ve TFF 1. Lig’de yer alan kulüplerimize kadın futbolu branşı açma planları sorulmuş ve 6 Süper Lig kulübümüz 2021-2022 sezonundan itibaren takım oluşturarak liglere katılım sağlayacağını bildirmiştir.

Bu çerçevede Federasyonumuza yazılı başvuruda bulunan Altay, Atakaş Hatayspor, Çaykur Rizespor A.Ş., Fenerbahçe A.Ş., Galatasaray A.Ş. ve Trabzonspor A.Ş. Süper Lig kulüplerimizin kadın şubelerinin belirlenecek kriterleri sağlamaları koşuluyla yeni oluşturulacak en üst Kadınlar Ligi’ne alınmasına karar verilmiştir” ifadeleri kullanıldı.

TFF’nin şu anda çalışma aşamasında olduğu ve 2021-22 sezonu statüsünü kısa sürede açıklayacağı da belirtildi.

Etiketler
Trabzonspor Trabzon Beşiktaş Bolu