Fatih Terim'in Galatasaray kariyerinde böylesi yok

Süper Lig'de 4 haftadır kazanamayan Galatasaray, son 32 yılın en kötü sezon başlangıcı performansına imza attı. Son olarak Kayserispor mağlubiyetinin ardından Fatih Terim, Galatasaray kariyerinde bir ilki yaşamış oldu.

Fatih Terim'in Galatasaray kariyerinde böylesi yok

Süper Lig 6. hafta mücadelesinde Galatasaray, deplasmanda Kayserispor'a 3-0 mağlup olarak şampiyonluk yolunda henüz ilk haftalarda ağır bir yara aldı.

Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Stadyumu'nda oynanan maça hızlı başlayan ev sahibi ekip, 39. dakikada Mame Thiam'ın golüyle 1-0 öne geçerken, 45. dakikada Emrah Başsan'ın çok şık golüyle soyunma odasına 2-0 önde gitti. İkinci yarıda kazanılan penaltıda topun başına geçen Mame Thiam, kendisinin ikinci, takımının üçüncü golünü atarak mücadelenin skorunu belirledi: 3-0.

Alınan bu sonuçlar birlikte Galatasaray'ın ligde oynadığı deplasman maçlarında yakaladığı 7 maçlık yenilmezlik serisi son bulmuş oldu ve sarı kırmızılı ekip, 8 puanla 11. sırada yer aldı. Kayserispor ise puanını 10'a yükselterek 8. basamağa tırmandı.

SON 32 YILIN EN KÖTÜ BAŞLANGICI

Galatasaray, Süper Lig'in 6. haftasında Kayserispor deplasmanından puan çıkaramayınca son 32 yılın en kötü lig başlangıcına imza atmış oldu. Bu sezon ligde 4 maçtır kazanamayan sarı-kırmızılılar, 1989-90 sezonundan bu yana ilk 6 haftada hiç 9 puanın altında kalmamıştı. Galatasaray, 1989'da ise ilk 6 maçta 7 puan toplayabilmişti.

KARİYERİNDE BİR İLK

Galatasaray, Fatih Terim yönetiminde ilk kez üst üste iki Süper Lig maçını gol atamadan kaybetti. Sarı kırmızılılar, ligde geçtiğimiz hafta Aytemiz Alanyaspor'a tek golle mağlup olmuştu.

Etiketler
Fatih Terim Kayseri Süper Lig Galatasaray