Fenerbahçe'de bitmeyen çile

Gün geçmiyor ki, yeni bir sakatlık haberi gelmesin. Maç olmuyor ki, sarı lacivertlilerde sakatlık yaşanmasın. Ancak sakatlık kâbusuna Vitor Pereira’nın bakış biraz farklı: Özel hayat ve iş disiplini

Fenerbahçe'de bitmeyen çile

Sezon henüz başlamadan sakatlıklarla yüzleşen Fenerbahçe geride kalan süreçte tam 12 oyuncusundan farklı gerekçelerle mahrum kaldı. Pelkas’ın omzu idmanda çıktı, Serdar Dursun’un köprücük kemiği ilk maçta kırıldı, Serdar Aziz burnuna aldığı darbe sebebiyle Sivas mücadelesini acılar içinde tamamladı. Ama yaşanan kâbusun adı; adale sakatlıkları. Şu ana kadar tam 10 oyuncu, Mert Hakan, Valencia, Serdar Aziz, Mesut Özil, İrfan Can, Novak, Sosa, Ferdi, Nazım ve Tisserand adale ya da kasık sakatlıklarıyla yüzleşti. İrfan Can tam iyileşti denirken maçta sadece 15 dakika kalabildi.

Frankfurt’a yetişmiyorlar

Sivas maçını tamamlayamayan Tisserand ile İrfan Can ile tedavisi süren Sosa ve Nazım perşembe Eintracht Frankfurt’a karşı forma giyemeyecek. Ferdi, Pelkas ve Novak ise bu maça yetişecek. Bu arada Vitor Pereira’nın sakatlıkların antrenman temposundan kaynaklandığı yönündeki eleştirilere verdiği cevap gözlerin oyunculara çevrilmesine sebep oldu. Pereira, “Biz yüksek ritimli baskılı oyun oynamak istiyoruz. Oyuncularım idmanlardaki ve maçlardaki bu yoğun tempoya alışmaları gerekiyor” yorumu yapınca, futbolcuların özel hayat ve çalışma disiplini sorgulanmaya başlandı.

Etiketler
Fenerbahçe