Assunçao'nun maliyeti belli oldu

Galatasaray, Gustavo Assunçao transferini resmen açıkladı. Bir sezon kiralık olarak sarı-kırmızılılara imza atan futbolcunun sözleşmesinin mali detayları da ortaya çıktı.

Assunçao'nun maliyeti belli oldu

Galatasaray, Portekiz'in Famalicao takımından Brezilyalı orta saha oyuncusu Gustavo Assunçao'nun satın alma opsiyonuyla kiralandığını duyurdu.

Sarı-kırmızılılardan yapılan açıklamada "Profesyonel futbolcu Gustavo Assunção ve kulübü FC Famalicão ile oyuncunun 2021-2022 sezonu sonuna kadar geçici transferi konusunda anlaşmaya varılmıştır. Ayrıca Galatasaray'ın 2021-2022 sezonu sonunda futbolcunun bonservisini satın alma hakkı bulunmaktadır." denildi.

Cimbom'un kaptanı Arda Turan ile babası Paulo Assunçao'nun da formasını giydiği Atletico Madrid'de futbola başlayan Gustavo, 2019'da Portekiz temsilcisi Famalicao'ya transfer oldu. 21 yaşındaki orta saha oyuncusu, Portekiz 1. Futbol Ligi'nde 58 karşılaşmada forma giydi. Gustavo Assunçao, ayrıca Brezilya'nın alt yaş milli takımlarında da top koşturuyor.

Ayrıca Assunçao, sarı-kırmızılı kulübün sponsor hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildi.

SÖZLEŞME DETAYLARI ORTAYA ÇIKTI

Hürriyet'te yer alan habere göre sarı-kırmızılılar kiralama bedeli olarak oyuncunun kulübüne 100 bin euro bedel ödeyecek.

Galatasaray, oyuncunun zorunlu olmayan satın alma opsiyonunu 30 Haziran 2022 tarihine kadar kullanma hakkı var. Oyuncunun satın alma opisyonu ise 3 milyon 500 bin euro.

Sözleşmede ayrıca sarı-kırmızılıların opsiyonu kullanması halinde transfer bedelini 15 Temmuz 2023'e kadar vadeli olarak ödeme şart var.

Etiketler
transfer Galatasaray Futbol Kiralık