Kalbi duran Eriksen'e kalp pili takılacak!

Danimarka Futbol Federasyonu, Finlandiya maçında ölümden dönen Christian Eriksen'e ICD (Implante Edilebilir Kardiyoverter Defibrilatör) takılacağını açıkladı.

Kalbi duran Eriksen'e kalp pili takılacak!

Danimarka Futbol Federasyonu, Finlandiya maçında kalp krizi geçiren Christian Eriksen'e halk dilinde bir çeşit kalp pili olarak da bilinen ICD (Implante Edilebilir Kardiyoverter Defibrilatör) takılacağını açıkladı.

ICD NEDİR?

"ICD" Implantable (vücuda yerleştirilebilen) Cardioverter Defibrillator (İmplante Edilebilen Kardiyoverter Defibrilatör) için kullanılan bir kısaltmadır. ICD, VT ve VF gibi kalp ritmi bozukluklarını tedavi etmek için özel tedaviler uygular. ICD vücudun içine implante edilir (yerleştirilir) ve otomatik olarak çalışır.

NELER OLMUŞTU?

EURO 2020'de Danimarka ile Finlandiya arasında oynanan karşılaşmada Christian Eriksen bir anda kendini yerde bulmuştu. Bilincini kaybedip bayılan Christian Eriksen'e sağlık görevlileri hemen müdahale etmişti.

Sağlık ekiplerinin yaklaşık 10 dakika boyunca müdahale ettiği Eriksen'e kalp masajı da yapılmıştı. Uzun süren müdahalenin ardından Eriksen sedye ile tüm futbolcular ve teknik ekibin eşliğinde soyunma odasına götürüldü ve sonrasında durumunun iyi olduğu açıklandı.


Etiketler
Finlandiya Futbol Danimarka