Belhanda'nın sözleşmesi feshedildi! Galatasaray ayrılığı KAP'a bildirdi

Galatasaray'da sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan Younes Belhanda'nın sözleşmesinin tek taraflı olarak feshedildiği açıklandı.

Belhanda'nın sözleşmesi feshedildi! Galatasaray ayrılığı KAP'a bildirdi

Galatasaray'da 2-2 sona eren Sivasspor maçının ardından zeminle ilgili yönetimi eleştiren ve ardından yanlış anlaşıldığını söyleyen, Younes Belhanda ile yollar ayrıldı.

31 yaşındaki Belhanda bu sezon ligde 22 maça çıkıp 6 gol ve 3 asistlik performans sergiledi.

Galatasaray'dan KAP'a yapılan açıklama şu şekilde:

Profesyonel Futbolcu Younes Belhanda ile Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar A.Ş. arasında akdedilen 3 Temmuz 2017 tarihli Profesyonel Futbolcu Transfer Sözleşmesi, Younes Belhanda'nın 7 Mart 2021 tarihli Galatasaray A.Ş. - Demir Grup Sivasspor müsabakasından sonra BEIN Sports ile yapmış olduğu röportajda Kulüp'ün imajına ve Kulüp Yönetim Kurulu Üyelerinin saygınlıklarına zarar veren ve hakarete varan beyanlarda bulunması sebebiyle ve daha öncesinde de Sözleşme ve Kulüp İç Disiplin Yönetmeliklerine ısrarlı şekilde aykırılık teşkil eden eylemlerde bulunmasının, taraflar arasındaki ilişkiyi çekilmez hale getirmiş olması nedeniyle, Younes Belhanda'nın Profesyonel Futbolcu Sözleşmesi, FIFA Oyuncuların Statüsü ve Transferleri Talimatı'nın 14. Maddesi uyarınca 10 Mart 2021 tarihinden itibaren derhal, tek taraflı ve haklı sebeple feshedilmiştir.

BELHANDA'YI AYRILIĞA GÖTÜREN SÜREÇTE NELER YAŞANDI?

İndirim talebini kabul etmedi

Galatasaray'da yönetim, pandemi sebebiyle maaşlarında indirime gitmelerini talep etmişti. Younes Belhanda ve Feghouli bu talebi kabul etmemişti. Başkan Mustafa Cengiz, bu tutumları sebebiyle iki oyuncuyu kamuoyu önünde eleştirmişti.

Yeni sözleşme görüşmelerinde maaşında istenen rakamlara inmedi

Sezon sonu sözleşmesi bitecek olan Belhanda, kontrat görüşmelerinde Galatasaray yönetiminin kendisine verdiği teklif seviyelerine inmemişti. Galatasaray Belhanda'ya yıllık maksimum 1,5 milyon Euro'luk bir teklif önermeyi düşünüyordu.

Yönetime zemin eleştirisi

2-2 sona eren Sivasspor maçından sonra yayıncı kuruluşa konuşan Belhanda'nın Fransızca yaptığı açıklamada yöneticilerin Twitter'da ve Instagram'da vakit geçirmek yerine zeminle ilgilenmeleri gerektiğini, Florya'daki sahanın bile Türk Telekom Stadı'ndaki zeminden çok daha iyi durumda olduğunu söylemişti ancak kulüp tercümanı bu sözleri Türkçeye çevirmemiş ve sosyal medyada işi doğrusu çıkmıştı.

Açıklama yaptı: Yanlış anlaşıldım

Bu sözlerinin gündem olmasının ardından bir açıklama yapan ve Galatasaray yönetimine saygı duyduğunu, söylediklerinin yanlış anlaşıldığını belirten Belhanda, "Söylediklerimden dolayı yanlış anlaşıldım. Çevirmenimiz de bunun yapıcı bir mesaj olduğunu anlayarak çevirdi. Galatasaray'ın tüm yönetimine saygı duyuyorum ve kulüpteki herkesle iyi ilişkim var." ifadelerini kullanmıştı.

FATİH TERİM DE ZEMİNDEN YAKINMIŞTI

Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim de Sivasspor maçı sonrası zeminden yakınmış ve şu sözleri kullanmıştı:

Bizim en büyük rakibimiz zemin. İnşallah zeminin azizliğine uğramadan maç oynarız. Oynayınca ne halde olacak? Gerekirse zemine göre oynayacağız. Şartlar ne olursa olsun kazanmak istiyoruz.

Etiketler
transfer Galatasaray Saray