Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final kura çekimi ne zaman yapılacak? Çeyrek final maçları hangi kanalda yayınlanacak?

Ziraat Türkiye Kupası'nda son 16 turu sona erdi. Türkiye Kupası'nda çeyrek final maçları oynanacak. Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final kura çekimi ne zaman yapılacak? Kupada çeyrek final maçları ne zaman oynanacak, hangi kanalda yayınlanacak?

Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final kura çekimi ne zaman yapılacak? Çeyrek final maçları hangi kanalda yayınlanacak?

Ziraat Türkiye Kupası, son 16 turunun sona ermesinin ardındançeyrek final heyecanıyla sürüyor.

12 Ocak Salı günü başlayan son 16 turunun ilk maçında Antalyaspor, deplasmanda Bursaspor'u 3-0'la geçti.

Sivasspor, uzatma dakikalarında bulduğu golle Adana Demirspor'u 2-1 mağlup ederken, penaltılar sonucu Yeni Malatyaspor'u 8-7 mağlup eden Galatasaray , tur biletini kapan bir diğer ekip oldu. 13 Ocak Çarşamba günü de 3 maçla devam edildi.

Konyaspor, Gaziantep FK'yı 2-1'le geçti. Tuzlaspor'a konuk olan Başakşehir, sahadan 5-1 galip ayrılırken, Larin'in golüyle Rizespor'u avlayan Beşiktaş turlayan taraflar oldular.

Bu sonuçların ardından Adana Demirspor ve Tuzlaspor'un kupaya veda etmesiyle yoluna devam eden takımlar sadece Süper Lig ekipleri oldu. Alanyaspor'un Erzurumspor'u 4-1 mağlup etmesinin ardından gözler son maça çevrilmişti.

Son 16 turu Fenerbahçe -Kasımpaşa maçıyla tamamlandı. Sahadan 1-0 galip ayrılan Kanarya, son bileti kapan ekip old. Son 16 turunun ardından turnuvada yoluna devam eden 8 takım çeyrek finalde mücadele edecek.

Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final kura çekimi ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

Ziraat Türkiye Kupası'nda çeyrek final kura çekimi 15 Ocak Cuma günü gerçekleşecek. TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri Orhan Saka Salonu'nda yapılacak kura çekiminin saat 14.30'da yapılacak. A Spor'dan naklen yayınlanacak kura çekiminin canlı takibi fanatik.com.tr'de olacak.

Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final maçları ne zaman?

Ziraat Türkiye Kupası'nda çeyrek final karşılaşmaları 9-10 ve 11 Şubat 2021, yarı final müsabakaları da 16-17 veya 18 Mart 2021 tarihlerinde tek maç eleminasyon şeklinde yapılacak.

Ziraat Türkiye Kupası'nda çeyrek final tek maç mı?

Çeyrek Final müsabakaları, Son 16 turu müsabakaları sonucunda tur atlayan 8 takım arasında ve tek maç eleme usulüne göre oynanır. Eşleşmeler TFF tarafından düzenlenecek kura çekimi sonucunda belirlenir. Kura çekiminde, bu statünün 3. maddesi uyarınca belirlenecek olan 4 takım, seri başı olur ve diğer 4 takım ile eşleşir. Müsabakalar küçük numarayı çeken takımların sahasında oynanır.

Müsabakaların normal süresi sonunda eşitliğin bozulmaması halinde on beşer dakikalık iki devre halinde uzatma oynanır. Uzatmada da eşitliğin bozulmaması halinde tur atlayan takım, seri penaltı atışları sonucunda belirlenir.

Ziraat Türkiye Kupası'nda VAR var mı?

Ziraat Türkiye Kupası Son 16 Turu, Çeyrek Final, Yarı Final ve Final müsabakalarında, Futbol Oyun Kuralları ve bu kurallara dahil edilen VAR Protokolüne uygun olarak çevrim içi Video Yardımcı Hakem Sistemi kullanılacaktır.

Ziraat Türkiye Kupası'nda hangi takımlar çeyrek finale kaldı?

Ziraat Türkiye Kupası'nda çeyrek finale yükselen takımlar şu şekilde;

Antalyaspor

Sivasspor

Galatasaray

Konyaspor

Başakşehir

Beşiktaş

Alanyaspor

Fenerbahçe

Etiketler
Türkiye Ziraat Türkiye Kupası