Maria Sharapova’ya Wimbledon’da büyük şok!

Dünyaca ünlü Rus tenisçi Maria Sharapova, Wimbledon Tenis Turnuvası'na ilk turda veda etti. Maria Sharapova, böylece 2010 Avustralya Açık'tan tam sekiz yıl sonra bir ilki yaşamış oldu.

Maria Sharapova’ya Wimbledon’da büyük şok!

Wimbledon Tenis Turnuvası’nın ilk turunda iki büyük bir sürpriz yaşandı. Wimbledon’da şampiyonluk yaşamış iki isim ilk turda turnuvaya veda etti. Turnuvanın favorilerinden 24 numaralı seribaşı Rus tenisçi Maria Sharapova, dünya 132 numarası vatandaşı Vitalia Diatchenko karşısında hiç beklemediği bir sonuç aldı. Rakibine 6-7 7-6 6-4’lük setlerle 2-1 mağlup olan Maria Sharapova, Wimbledon Tenis Turnuvası’na ilk turda veda etti. Maria Sharapova, 2010 Avustralya Açık Tenis Turnuvası’ndan tam sekiz yıl sonra ilk kez bir Grand Slam’a ilk turda veda etmiş oldu.Maria Sharapova’ya Wimbledon’da büyük şok! - Resim : 1

Maria Sharapova için kader anı ikinci sette yaşandı. İlk seti kazanan Maria Sharapova, Vitalia Diatchenko karşısında 5-2 öndeyken maç sayısı için servis kullandı. Ancak seti almayı başaramayan Maria Sharapova, rakibinin moral üstünlüğünü eline almasını sağladı. Seti 7-6 kaybeden Maria Sharapova, son seti de 6-4 verince mücadeleden mağlup ayrıldı.

Maria Sharapova’ya Wimbledon’da büyük şok! - Resim : 2

8 numaralı seribaşı Petra Kvitova da Belaruslu Aliaksandra Sasnovich’e 4-6, 6-4 ve 0-6’lık setlerle 2-1 yenilerek ilk turda turnuvaya veda etti.

Etiketler
Wimbledon Avustralya