Amatör spor kulüpleri isyanda

Ankara’daki amatör spor kulüpleri başkanları pandemi sürecinde "alışveriş merkezlerinin" (AVM) bile açıldığını ancak amatör spor kulüplerinin sahaya çıkamadıklarını belirttiler.

Amatör spor kulüpleri isyanda

Ankara’daki amatör spor kulüpleri başkanları pandemi sürecinde "alışveriş merkezlerinin" (AVM) bile açıldığını ancak amatör spor kulüplerinin sahaya çıkamadıklarını belirttiler. Yenidoğan spor kulübü başkanı Yusuf Kılınç, “Oyuncuların parasını kendi cebimden karşılıyorum. 300 lira ile gelip 5 lirayla eve gittim” dedi.

Ankara’daki amatör spor kulüpleri bir araya gelerek 19 Mayıs Stadyumunda açıklama yaptı. Kulüp başkanları koronavirüs sürecinde sahaya çıkamadıklarını, semt kulüplerinin bu durumdan maddi olarak olumsuz etkilendiğini belirttiler.

Batıkent Kültür Spor Kulubü Başkanı Yaşar Çelebi, “Alışveriş merkezlerini açtılar, süper lige transfer yapıyorlar. Ancak futbolun altyapısı olan amatörü oynatmıyorlar. Bu durumda endüstriyel futboldan rant sağlayan daha fazla kazanıyor” diye şikayet ederken, yaşadıkları sıkıntıları şöyle anlattı:

“Belediyeler bütçesinin bir kısmını amatör spor kulüplerine vermek zorunda. Paraları belediye takımlarına aktarıp, semt takımlarına rakip takım gibi davranıyorlar. Amatör spor kulüplerin hocaları ücret alamıyor. Süper amatör maçları oynanmadığı için futbolcular ücret alamıyor. Türkiye’deki amatör spor kulüplerinin üst kuruluşu olan Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (TASK) tüm illerdeki federasyonlara katılım payını verirken Ankara’ya üç yıldır vermiyor."

“ENDÜSTRİYEL FUTBOLA HER TÜRLÜ DESTEK VAR AMATÖR KULÜBE YOK”

Piyangotepe Spor Kulübü Başkanı Ali Gölpınar semt kulüplerinin sahipsiz olduğuna dikkat çekerek şöyle konuştu:

“Belediyeler, ASKF semt kulüplerine hiçbir şekilde destek vermiyor. Biz Keçiören belediyesi sınırları içerisinde Fatih Stadyumu’nda bugüne kadar hiçbir antrenman yapamadık. Belediyenin tesisleri belediyenin kendi bünyesinde kurmuş olduğu kulüplerin hizmetine tahsis ediliyor. Orada bulunan amatör kulüpler hiçbir şeyden yararlanamıyor. Pandemi döneminde Endüstriyel futbola her türlü destek var amatör kulübe yok. Yüzlerce kişi amatör spor kulüplerinden ekmek yiyor. Biz bugünden itibaren endüstriyel futbola karşı, semt kulüplerinin birliğini sağlayacağız”

Yusuf Kılınç Yenidoğan spor kulübü olarak oyuncuların parasını kendi cebinden karşıladığını, “300 lira ile buraya gelip 5 lirayla eve gittim.

Semt kulüplerine hiçbir belediye sahip çıkmıyor” dedi.

Etiketler
Ankara