Johnson'a mektup: İngiltere'nin 100 yıllık futbol ligi koronavirüs yüzünden çökebilir

İngiltere'de 1 Ekim'de başlaması planlanan spor etkinlerinin askıya alınmasının ardından, hükümete 'futbol sektörünün çöküşün eşiğinde olduğu' uyarısı yapıldı.

Johnson'a mektup: İngiltere'nin 100 yıllık futbol ligi koronavirüs yüzünden çökebilir

Koronavirüs vakalarının yükselişe geçtiği ve spor etkinliklerinin askıya alındığı İngiltere'de, önde gelen isimlerden hükümete 'futbol uyarısı' yapıldı.

İmzacılar arasında İngiltere Futbol Federasyonu'nun eski başkanları Greg Dyke ve Lord Triesman ile Sunderland hissedarı Charlie Methven'in de yer aldığı ve kültür ve spor bakanlarına gönderilen mektupta, 'çok geç olmadan hükümetin futbol kulüplerine gereken mali desteği sağlaması gerektiği' belirtildi.

Mektupta, '100 yıldır bilinen ulusal lig yapısının çökmenin eşiğinde olduğu' ifade edilirken, kulüplerin kış boyunca ayakta kalabilmeleri için 'maç bileti satışlarındaki kaybın telafi edilmesi gerektiği' aktarıldı ve şu ifadeler kullanıldı: "Bir gelirin sağlanamaması [kulüplerin] eylemlerinin bir sonucu değil, hükümet tarafından uygulanan politikaların sonucudur. Hükümet politikasından kaynaklanan sorunları çözmek Premier Lig'in sorumluluğu olamaz."

Kültür Bakanı Oliver Dowden, pazar günü BBC'ye verdiği demeçte, Premier Lig'in alt lig kulüplerine yardım sağlayabileceğini söylemişti.

Hem Dowden'a hem de Spor Bakanı Nigel Huddleston'a gönderilen mektupta, "Bu durum, yalnızca birçok tarihi kulübün kaybolmasına değil, 100 yılı aşkın süredir bildiğimiz ulusal lig yapısının çökmesine yol açabilir" denildi.

Kaynak: Duvar

Etiketler
Futbol İngiltere