Almanya Futbol Federasyonu: Mesut Özil'e yapılanlar yanlıştı

Almanya Futbol Federasyonu Genel Sekreteri Dr. Friedrich Curtius, Mesut Özil konusunda hata yaptıklarını ve çok üzgün olduklarını söyledi.

Almanya Futbol Federasyonu: Mesut Özil'e yapılanlar yanlıştı

Almanya Futbol Federasyonu (DFB) Genel Sekreteri Friedrich Curtius, 2018 yılında Mesut Özil'in AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile çekildiği fotoğraflar için yapılan eleştirileri hata olarak kabul etti.

Rusya'da düzenlenen 2018 Dünya Kupası öncesinde Erdoğan ile yaptığı görüşmenin fotoğraflarının yayınlanması sonrası Almanya'da eleştirilen Mesut Özil'e yapılanlar için Curtius, "Yapılanlar yanlıştı" dedi.

Curtius, Berlin'deki Almanya Uyum Vakfı'nda Türk gazetecilerin sorusunu yanıtladı. Mesut Özil ile ilgili 2 yıl önce yaşananların tekrar gündeme getirilmesinden rahatsızlık duymadığını belirterek, kendisinin Mesut Özil'e hayranlık duyduğunu aktardı.

Mesut Özil'in milli takımdan ayrılmasına sebep olan nedenlerden dolayı büyük bir üzüntü duyduğunu söyleyen Curtius, "Federasyon olarak Mesut'a destek olmalıydık ve ona arka çıkmayı ihmal ettiğimizi de açık bir şekilde söylemeliyim" dedi.

"MESUT ÖZİL'İN DAHA FAZLA YANINDA OLMALIYDIK"

Alman Futbol Federasyonu Genel Sekreteri Curtius konuşmasında 2018 senesinde yaşanan Mesut Özil tecrübesinden sonra kulüplerle yakın diyalog başlattıklarını vurgulayarak, şunları söyledi:

"Bu olaydan ders çıkarmak istiyoruz. Alman futbolunda aktif futbolcuların yüzde 25’ini göçmen kökenli futbolcular oluşturuyor. Bu inanılmaz yüksek bir rakam. Bu futbolculara ulaşmak istiyoruz.

Onlarla diyaloğumuzu artırmak istiyoruz. Mesut Özil şahsen çok saygı duyduğum bir milli futbolcumuz. Ama 2 sene önce meydana gelen olayda DFB olarak çuvalladığımızı söyleyebilirim. Zamanında ona daha fazla destek olabilirdik. Nefret söylemlerinin olduğu bir ortamda oyuncumuzun yanında daha fazla olmalıydık. Bundan pişmanlık duyuyorum.”

"MESUT ÖZİL OLAYI NE KADAR ETKİLER BİLMİYORUM"

Curtius, Özil olayının Almanya’da yetişen Türk kökenli futbolcu gençlerin Almanya Milli Takımı yerine Türkiye Milli Takımı'nı tercih etmesini etkileyip etkilemeyeceği sorusuna ise, “İleride ne kadar etkiler bilmiyorum. Tabii ki Alman milli takımını tercih etmelerini isterim ve bundan mutluluk duyarım. Ama Türk milli takımını tercih ederlerse de buna saygı duyarım” diye cevap verdi.

Etiketler
Almanya Futbol Mesut Özil