Sambacılar, Alpler'i aşamadı!

FIFA 2018 Dünya Kupası F Grubu ilk maçında turnuvanın favorilerinden Brezilya, İsviçre ile 1-1 berabere kaldı.

Sambacılar, Alpler'i aşamadı!

Brezilya: 1 - İsviçre: 1

FIFA 2018 Dünya Kupası F Grubu ilk maçında turnuvanın favorilerinden Brezilya, İsviçre ile 1-1 berabere kaldı. Brezilya'nın golü Coutinho, İsviçre'nin golü ise Zuber'den geldi.

F Grubu'nun ikinci maçında yarın İsveç ile Güney Kore karşılaşacak. Rusya'da düzenlenen Dünya Kupası'nda 4. gün maçları da tamamlanmış oldu. Günün ilk maçında Sırbistan Kosta Rika'yı Kolarov'un golüyle 1-0 mağlup etti. İkinci maçta ise sürpriz bir sonuç ortaya çıktı.

Meksika, son şampiyon Almanya'yı Hirving Lozano'nun golüyle 1-0 yendi. Dün oynanan Fransa - Avustralya, Peru - Danimarka, Arjantin - İzlanda ve Hırvatistan - Nijerya maçları futbolseverlerin nefesini kesmişti. İşte Brezilya - İsviçre maçıyla ilgili tüm detaylar...

Rusya'da düzenlenen FIFA 2018 Dünya Kupası'nın F Grubu'nda Brezilya ile İsviçre, Rostov'de karşılaştı.

3. dakikada sağ kanattan gelişen İsviçre atağında Shaqiri ceza sahası içine ortayı yaptı, Dzemaili'nin vuruşunda top auta gitti.

11. dakikada Brezilya çok net bir pozisyondan yararlanamadı. Coutinho ceza sahası içi sol tarafında Neymar'ı topla buluşturdu. Neymar'ın pasıyla altıpas üzerinde topla buluşan Paulinho'nun vuruşunda meşin yuvarlak çok az farkla auta gitti.

Brezilya, maçın 20. dakikasında müthiş bir golle 1-0 öne geçti. Sol kanattan Marcelo'nun yaptığı ortayı savunma kafayla uzaklaştırdı, ceza sahası dışı sol çaprazında topu önünde bulan Coutinho, sağ ayağının içiyle yaptığı vuruşla topu uzak kale direğinin dibinden ağlara yolladı.

İsviçre, Brezilya'nın golünden sonra topa daha fazla sahip olsa da, gol pozisyonu bulmakta zorlandı ve ilk yarı Sambacılar'ın 1-0 üstünlüğüyle tamamlandı.

İsviçre 50. dakikada beraberlik golünü buldu. Shaqiri'nin sağ taraftan kullandığı köşe vuruşunda Zuber, topu kafayla ağlara yolladı. Bu golle skor 1-1 oldu.

73. dakikada Gabriel Jesus, İsviçre ceza sahası içinde yerde kaldı. Karşılaşmanın hakemi bu pozisyonda 'Devam' kararı verdi.

82. dakikada, oyuna sonradan giren Firmino, İsviçre ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluştu, yıldız futbolcunun bekletmeden yaptığı vuruşta top dışarıya çıktı.

Kalan dakikalarda iki takım da eşitliği bozamayınca maç 1-1 sona erdi.,

Bugüne kadar 79 ülkenin mücadele ettiği 88 yılda geride kalan Dünya Kupası finallerinde 104 maç oynayan ve bu karşılaşmalardan 70'ini kazanan Brezilya, bu turnuvanın da favorilerinden birisi! Sambacıların ilk maçtaki rakibi ise Dünya Kupası finallerinde en uzun süre gol yemeyen takım olan İsviçre! Kupalara 10 kez katılan İsviçre, 1994, 2006 ve 2010 dünya kupalarında toplam 559 dakika kalesini gole kapadı. 2006 Almanya'daki kupada yaptığı 4 maçta da gol yemeyen ve 2. turda Ukrayna'ya penaltılarla elenen İsviçre, 2010 Dünya Kupası'nda ise grupta yaptığı ilk maçta şampiyonluğa ulaşan İspanya'yı 1-0 mağlup etti.

Brezilya, Rusya'nın ev sahipliği yapacağı 21. FIFA Dünya Kupası'nda, İsviçre, Kosta Rika ve Sırbistan ile E Grubu'nda mücadele edecek.

Dünya Kupası'nda daha önce 5 kez zafere ulaşan Brezilya, bir kez daha turnuvanın en büyük favorilerinden biri olarak göze çarpıyor.

Brezilya Milli Takımı'nın öne çıkan oyuncuları, aday kadrosu ve Dünya Kupası geçmişiyle ilgili ayrıntılar şöyle:

FORM GRAFİĞİ

Teknik direktör Tite yönetimindeki Brezilya, Güney Amerika elemelerini 41 puanla lider olarak tamamlayarak Rusya'ya gitme hakkını kazandı.

18 maç oynadığı elemeleri 12 galibiyet, 5 beraberlik ve 1 yenilgiyle tamamlayan "Sambacılar", 41 gol atarken, kalesinde 11 gol gördü.

Brezilya gruptaki tek yenilgisini Şili ile deplasmanda oynadığı ilk maçta, 2-0'lık skorla aldı.

Etiketler
İsviçre Brezilya Dünya kupası FIFA