Galatasaray 'Mamadou Fofana'yı transfer listesine aldı

Potansiyeli yüksek genç bir stoperi kadrosuna katmak isteyen Galatasaray, Metz forması giyen Alanyaspor’un eski futbolcusu Mamadou Fofana’yı gündeme aldı. Maliyeti uygun olursa, 22 yaşındaki oyuncunun transferi gerçekleşecek.

Galatasaray 'Mamadou Fofana'yı transfer listesine aldı

Galatasaray’a sürpriz stoper... Yeni sezonda genç ve potansiyeli yüksek bir savunma oyuncusu kadrosuna katmak isteyen Sarı- Kırmızılılar, geniş bir liste üzerinde çalışmalarını sürdürüyor.

Bu doğrultuda gündeme gelen son isim, scout ekibi tarafından önerilen ve teknik heyetten tam not olan Mamadou Fofana oldu. Fransa’da Metz forması giyen 22 yaşındaki futbolcu, bonservisinin uygun olması durumunda vakit kaybetmeden transfer edilecek. 1.86 boyundaki Malili stoper, Metz’ten önce Türkiye’de Alanyaspor için ter döküyordu.

Alanya’nın henüz 18 yaşındayken Mali’den Türkiye’ye getirdiği Fofana, Bandırma’da kiralık oynadıktan sonra takımına geri döndü ve 20 yaşına geldiğinde Fransa’ya transfer oldu.

17 kez Mali forması giyip 1 gol atan genç savunmacı, bu sezon 28 haftası geride kalan Fransa 1. Ligi’nde 20 maçta görev alırken, bunların 18’ine ilk 11’de başladı.

Bugün masaya oturacaklar

Sarı-Kırmızılılar, bugün Fofana’nın menaceriyle masaya oturarak detayları görüşecek. Bu toplantıda hem Metz’in bonservis talebi hem de oyuncunun kontrat şartları öğrenilecek.

Galatasaray böylece Luyindama’nın 14-15 milyon Euro civarındaki satış ihtimaline karşın hem de çok daha ucuza yeni bir stoper getirmiş olacak hem de kalan parayla takımdaki diğer bölgelere takviyeler yapılacak.

Etiketler
transfer Alanya Galatasaray Alanyaspor