Japonya'da seyircisiz futbola uzaktan tezahürat çözümü

Haziran sonu-temmuz başında liglerin seyircisiz olarak yeniden başlatılmasının planlandığı Japonya’da, ‘uzaktan tezahürat’ uygulaması geliştirildi. Taraftarlar cep telefonu uygulamasıyla maçlara uzaktan tezahüratla katılabilecek.

Japonya'da seyircisiz futbola uzaktan tezahürat çözümü

Dünyanın pek çok ülkesi gibi koronavirüs sürecinde spor müsabakalarını askıya alan Japonya’da, haziran sonu ya da temmuz başında başlatılması planlanan futbol maçları konusunda hayli ilgi çekici bir fikir geliştirildi.

Seyircisiz oynanacak maçlarda, takımların taraftarları geliştirilen bir cep telefonu uygulamasını indirerek karşılaşmalara tezahüratlarla katılabilecek.

The Guardian gazetesinde yer alan habere göre, Japon firması Yamaha tarafından geliştirilen uygulamaya ‘Romote Cheerer - Uzaktan tezahürat’ adı verildi.

Uygulamayla maçları televizyon, radyo ya da internetten takip eden taraftarların yaptıkları tezahüratlar, gerçek zamanlı olarak maçların oynandığı stadyumlardaki hoparlörlere iletilecek.

Taraftarlar tezahürat için, uygulamada yer alan seçimleri kullanacak. Bu seçimler alkış, marş ve yuhalama sesleri gibi tepkiler olacak.

HENÜZ HAKEM PROTESTOSU YOK

Uygulamada henüz hakemlerin kararlarıyla ilgili ‘görüş bildirme’ seçeneğinin sunulmadığı kaydedildi.

Yamaha'dan yapılan açıklamada, bu uygulamayla statlarda ‘seyircili bir atmosfer yartmanın hedeflendiği’ ifade edildi.

Şirket, bu uygulamanın diğer spor müsabakalarında da kullanılabileceğini belirtti.

Etiketler
Japonya Cep Telefonu Futbol Telefon