At yarışları da koronavirüs nedeniyle ertelendi

Bakan Pakdemirli: Koronavirüs nedeniyle at yarışlarını geçici süreyle erteledik

At yarışları da koronavirüs nedeniyle ertelendi

Tarım Ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirl, koronavirüs salgını nedeniyle yeni tedbirleri açıkladı.

Çin'in Wuhan kentinde başlayan ve tüm dünyaya yayılan koronavirüs, ülkemizde de etkisini göstermeye başladı. 19 Mart Perşembe günü Türkiye'deki tüm spor müsabakaları 2. bir emre kadar ertelenirken, 20 Mart Cuma günü de at yarışlarının ertelendiği duyuruldu.

Koronavirüs Türkiye'de at yarışlarına da engel oldu. Perşembe günü tüm spor müsabakalarının ertelendiği resmi olarak açıklanırken, bugün de at yarışlarının ertelendiği açıklandı.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli konu ile ilgili yaptığı açıklamada: "At yarışlarını erteledik. Minimumda bu hareketlerin olmasını istedik. Bu yüzden erteledik. Şu anda herhangi bir tarihle ilgili karar almadık. Korona virüs seyrine göre alma düşüncemiz var." dedi.

TJK'DAN AÇIKLAMA

Türkiye Jokey Kulübü (TJK) de internet sitesinden bir açıklama yaptı.

Açıklama şöyle:

T.C. Tarım ve Orman Bakanı Sayın Bekir Pakdemirli’nin bir televizyon kanalında canlı yayında yapmış olduğu açıklama doğrultusunda; koronavirüse karşı alınan önlemler kapsamında at yarışları bugünden (20.03.2020) itibaren ikinci bir bildirime kadar ertelenmiştir.

Bununla birlikte; sadece elektronik bayi (E-Bayi) kanalıyla yurtdışı yarışlar üzerine oyun oynanabilecektir.

Web sitemiz tjk.org ve TJK TV ile TAY TV kanallarından E-Bayi’ye üyelik bilgilerine ulaşabilirsiniz.

SEYİRCİSİZ YAPILIYORDU

18 Mart tarihinden bu yana yarışlar seyircisiz olarak düzenleniyordu.

TJK, konuyla ilgili alınan tedbirleri bir açıklama ile duyurmuştu.

Açıklama şöyle:

Atçılık camiamızın değerli mensupları,

Gündemde olan Koronavirüsü (Covid-19) nedeni ile ülkemizde ilk vakanın tespit edilmesinin ardından tüm tesislerimizde Kulübümüzce gerekli her türlü tedbir alınmaktadır.

Bu kapsamda alınan önlemlerden belli başlıları aşağıda bilginize sunulmaktadır;

Ø Cumhurbaşkanlığınca; spor müsabakalarının Nisan ayı sonuna kadar seyircisiz oynanmasına karar verildiğinin açıklanmasının ardından, hipodromlarımızda yapılan yarışların da Nisan ayı sonuna kadar seyircisiz olarak icra edilmesi uygulamasına başlanmıştır.

Ø At ilgililerinin ve tüm personelin hipodromlara giriş yaparken, yarışlarda at binen jokeylerin ise koşulardan önce jokey odasına girerken ateşlerinin ölçülmesi uygulamasına başlanmıştır.

Ø Koronavirüs ile mücadelede en etkili önlemlerden birinin de kalabalık ortamların oluşmasını önlemek ve kalabalık ortamlardan uzak durmak olması sebebiyle; yarış mahallerine girişlerde önlemler alınmış, özellikle padok, eyerleme mahali ve netice padoğu gibi mahallere girişler minimum seviyeye düşürülmüştür.

Ø Yarış programında yer alan kupalı ve isimli koşular sonrası hipodromlarımızda yapılan kupa törenleri Nisan ayı sonuna kadar iptal edilmiştir.

Ø Hipodromlarımızda; pansiyonlar bölgesindeki ortak kullanım alanları, tribünler, jokey odaları, ofisler vb. tüm alanların dezenfeksiyon çalışmalarına başlanmış ve günlük olarak devam etmektedir.

Ø İçişleri Bakanlığı tarafından 16.03.2020 tarihinde yayınlanan ek genelge doğrultusunda; hipodromlarımızda bulunan lokaller, kır kahveleri, jokey odasındaki sauna vb. ortak kullanım alanları kapatılmıştır.

Ø Bayilerini kapalı tutmayı tercih edecek olan ganyan bayi sahiplerinin bayilerini açmayabileceği, hizmet vermek isteyen bayilerin ise ancak yayınlanan ek genelgede belirtilen; “müşterilerin bayi içerisinde oturup vakit geçirmelerine izin vermeyerek oyunlarını oynayıp bayiden ayrılmaları” koşulunu yerine getirmeleri şartıyla bayilerini açabilecekleri tüm ganyan bayilerine bildirilmiştir.

Ø Koronavirüse karşı bireysel korunma yöntemleri hakkında personel bilgilendirilmiş, hipodromlarımızdaki tüm uygun noktalarda T.C. Sağlık Bakanlığı’nın konu ile ilgili yayınladığı afişler ve bilgilendirme amaçlı broşürler çoğaltılarak kullanılmış, el ve cilt antiseptiği (dezenfektan) kullanıma hazır edilmiştir.

Tüm toplumun sağlığını ilgilendiren bu hassas konudaki anlayışınız ve işbirliğiniz için teşekkür ederiz.

Etiketler
Koronavirüs Türkiye