Galatasaray'dan Kadıköy'de 21 yıl sonra tarihi galibiyet

Fenerbahçe Galatasaray maçı ile Süper Lig'de 23. hafta heyecanı sürdü. Galatasaray, 21 yıllık hasrete son verdi ve Kadıköy'de 22 maç sonra kazandı! 1-0 geri düştüğü maçı 3-1 kazanan Aslan, 45 puanla zirve ortağı oldu.

Galatasaray'dan Kadıköy'de 21 yıl sonra tarihi galibiyet

Süper Lig'de zirve yarışındaki 7 takımın 6'sının birbiriyle karşılaştığı kritik 23. haftanın merakla beklenen maçında Fenerbahçe, Galatasaray'ı ağırladı. Nefes kesen derbide gülen taraf 3-1'le Galatasaray oldu ve Aslan 22 maç sonra Kadıköy'de galip geldi.

Süper Lig'in 23'üncü haftası kapsamında Fenerbahçe, Şükrü Saraçoğlu Stadyumu'nda Galatasaray'a 3-1 mağlup oldu ve 20 yıllık seri sona erdi.

Galatasaray'a galibiyeti getiren golleri 40. dakikada Ryan Donk, 80. dakikada Falcao ve 90+7. dakikada Onyekuru kaydetti. Fenerbahçe'nin tek golü 21. dakikada Kruse kaydetti. Bu sonuçla birlikte Galatasaray puanını 45'e yükseltti ve lider Trabzonspor ile puanını eşitledi. Fenerbahçe ise 38 puanda kaldı. Maçın 84. dakikasında Deniz Türüç ve Younes Belhanda kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

MAÇTAN DAKİKALAR

1' - Karşılaşma ilk düdükle başladı.

4' - Hızlı gelişen Galatasaray atağında Ömer Bayram'ın attığı ara pasıyla topla buluşan Henry Onyekuru ceza sahası içine topla ilerleyip penaltı noktasının gerisinden şutunu gönderiyor ancak bu top yandan dışarı çıkıyor.

7' - Feghouli'nin ortasına arka direkte kafa vuruşunu yapan Falcao'nun şutu direk dibinden auta gitti.

9' - Sağ kanattan Mauricio Isla'nın yaptığı ortaya hareketlenen Tolga Ciğerci arka direkte ofsaytta kalıyor.

16' - Serdar Aziz, Radamel Falcao'yu hava topu mücadelesinde yerde bırakıyor ve bu hareketi sonrasında sarı kart ile cezalandırılıyor.

18' - Fenerbahçe, Muriqi'nin ceza sahasında düşürülmesi sonucu penaltı kazandı.

19' - Belhanda, itirazları sonucu sarı kart gördü.

GOL | 21' - Fenerbahçe dev derbide öne geçti! Max Kruse, sarı-lacivertli takımı penaltı golüyle 1-0 öne geçirdi.

24' - Sağ kanattan kazanılan serbest vuruş sonrasında topun başına geçen Ömer Bayram ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak bu topu savunma oyuncuları tehlikeli bölgeden uzaklaştırıyor.

26' - Sol kanattan gelişen atakta topla ilerleyen Marcelo Saracchi ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak bu top farklı şekilde dışarı çıkıyor.

29' - Sağ kanattan kazanılan serbest vuruş sonrasında topun başına geçen Ömer Bayram ceza sahası içine ortasını yapıyor. Bu topu uzaklaştırmaya çalışan Vedat Muriqi ters vuruş yapıyor. Kendi kalesine yönelen bu top kale üstünden dışarı çıkıyor.

31' - Sol kanatta Marcelo Saracchi'nin attığı pasla buluşan Ömer Bayram ceza sahası içi sol çaprazdan kaleye şutunu gönderiyor. Bu top kalenin üzerinden farklı şekilde dışarı çıkıyor.

34' - Onyekuru'nun ceza sahası içinden şutunu kale çizgisinde Ozan Tufan güçlükle kornere çeldi.

35' - Ceza sahası yayı önünde seken topla buluşan Marcelo Saracchi kaleye şutunu gönderiyor. Bu top kalenin üzerinden dışarı çıkıyor.

36' - Derbide tansiyon yükseldi, Serdar Aziz ve Saracchi arasında itişme yaşandı. Falcao ve Ozan Tufan sarı kart gördü.

GOL | 40' - Ryan Donk, kornerden gelen topu düzgün bir kafa vuruşuyla ağlara gönderdi ve beraberliği sağladı: 1-1.

42' - Sol kanattan kazanılan serbest vuruş sonrasında topun başına geçen Max Kruse ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak bu topu savunma oyuncuları tehlikeli bölgeden uzaklaştırıyor.

44' - Sol kanattan kazanılan köşe vuruşu sonrasında topun başına geçen Max Kruse ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak bu topu savunma oyuncuları tehlikeli bölgeden uzaklaştırıyor. Uzaklaştırılan topa hareketlenen Tolgay Arslan gelişine kaleye şutunu gönderiyor ve bu top kalenin üzerinden dışarı çıkıyor.

45' - İlk yarının sonuna en az 3 dakikalık oynanmamış süre ekleniyor.

Hakem Halil Umut Meler ilk yarıyı bitiren düdüğünü çalıyor. İlk yarı atılan karşılıklı gollerle 1-1'lik beraberlikle sonuçlanıyor.

46' - Karşılaşmanın ikinci yarısı Muriqi'in vuruşuyla başladı.

50' - Tolgay Arslan, Ömer Bayram'ı orta alanda sert müdahaleyle yerde bıraktı ve sarı kart ile cezalandırıldı.

53' - Fenerbahçe'de Nabil Dirar, Marcelo Saracchi ile faul kararından sonra yaşanan gerginlik sonrasında rakibine yaptığı müdahale sebebiyle sarı kart ile cezalandırılıyor.

58' - Isla, Onyekuru'ya arkadan yaptığı faul sonrası 58. dakikada sarı kart gördü ve gelecek maç cezalı duruma düştü.

58' - Galatasaray'da Seri, Ozan Tufan'a yaptığı faul sonrası 58. dakikada sarı kart gördü.

60' - Fenerbahçe'de Deniz Türüç, Tolgay Arslan'ın yerine oyuna girdi.

62' Fenerbahçe antrenörü Volkan Kazak sarı kart gördü.

64' - Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşu sonrasında topun başına geçen Deniz Türüç ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak bu topu ön direkte Sofiane Feghouli tehlikeli bölgeden uzaklaştırıyor.

66' - Fenerbahçe teknik direktörü Ersun Yanal kırmızı kart gördü!

68' - Ryan Donk, Deniz Türüç'e orta alanda yaptığı sert müdahale sonrasında sarı kart ile cezalandırılıyor.

70' - Ceza sahası dışı sağ çaprazdan kazanılan serbest vuruş sonrasında topun başına geçen Deniz Türüç kaleye şutunu gönderiyor. Bu top kalenin üzerinden dışarı çıkıyor.

72' - Savunma arkasına atılan pasa hareketlenen Henry Onyekuru ofsaytta kalıyor.

74' - Derbide 10. sarı kart Galatasaray'dan Mariano'ya çıktı.

75' - Sol kanattan kazanılan serbest vuruş sonrasında topun başına geçen Max Kruse ceza sahası içine ortasını yapıyor. Bu topu savunma oyuncuları kafa ile tehlikeli bölgeden uzaklaştırıyor.

77' - Galatasaray, Onyekuru'nun yerde kalmasıyla penaltı kazandı.

GOL | 80' - Falcao penaltıyı gole çevirdi: 2-1.

81' - Mevlüt Erdinç, 81. dakikada Isla'nın yerine oyuna girdi

84' - Derbide saha karıştı! Belhanda ve Deniz Türüç kırmızı kart gördü. İki takım da sahada 10 kişi kaldı.

88' - Fenerbahçe'de Tolga Ciğerci kenara gelirken Mehmet Ekici oyuna dahil oldu.

89' - Mehmet Ekici'nin frikiğinde kaleye giden sert şutu Muslera köşeden çıkardı.

90' - Galatasaray'da Fatih Terim, sarı kart gördü.

90' - Dördüncü hakem maçın sonuna 10 dakika ilave edildiğini belirtti.

90+1' - Savunma arkasına atılan uzun topla buluşan Henry Onyekuru ceza sahası içine girer girmez kaleye şutunu gönderiyor ancak bu topu kaleci Altay Bayındır iki hamlede kontrol ediyor.

GOL | 90+7' - Galatasaray dakikada Henry Onyekuru ile Fenerbahçe deplasmanında skoru 3-1'e getirdi!

ERSUN YANAL KIRMIZI KART GÖRDÜ

Fenerbahçe’nin Galatasaray’la oynadığı derbi maçta teknik direktör Ersun Yanal, kırmızı kart gördü. Karşılaşmanın 66’ncı dakikasında Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, Onyekuru’nun pozisyonunda hakem Umut Meler’e itiraz ederek sahaya girdi. Yanal, itirazlarını sürdürürken elleriyle de tepki gösterdi. Yardımcılarını da dinleyen Umut Meler, Yanal’a direkt kırmızı kart gösterdi. Öte yandan yardımcı antrenör Volkan Kazak da sarı kart gördü.

DENİZ İLE BELHANDA ARASINDA KAVGA ÇIKTI

Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanan derbi maçta Dirar-Belhanda kavga etti. Karşılaşmanın hakemi Halil Umut Meler, Fenerbahçeli Deniz Türüç ile Galatasaraylı Belhanda’ya kırmızı kart gösterdi.

Süper Lig’in 23’üncü haftasında Fenerbahçe, Galatasaray’ı Ülker Stadyumu’nda konuk ediyor. Karşılaşmanın 82’nci dakikasında oyun Belhanda oyun alanını terk ederken kendisini uyaran Deniz Türüç’ü eliyle tokat atar gibi itti. Belhanda’nın yerine oyuna girecek olan Ahmet Çalık oyuna girdikten sonra geri çıktı. 84’üncü dakikada Belhanda’ya ikinci sarı kartı gösteren Umut Meler, oyuncuyu kırmızı kartla cezalandırdı. Daha sonra Galatasaray yedek kulübesine hareketlenen Fenerbahçeli futbolcu Deniz Türüç de kırmızı kartla oyun dışında kaldı. İki takım futbolcularını Fatih Terim ve teknik ekipler sakinleştirmeye çalıştı.

ERSUN YANAL İSTİFA SESLERİ

Sarı-lacivertli taraftarlar, 20 yıl sonra iç sahada kaybedilen derbi sonrasında teknik direktör Ersun Yanal’ı istifaya davet etti. Galatasaraylı futbolcular, galibiyet sonrasında sahada sevinç gösterilerinde bulunurken, Fenerbahçe taraftarları sahaya yabancı maddeler attı. Sarı-lacivertli taraftarlar sonrasında teknik direktör Ersun Yanal’ı istifaya davet eden tezahüratlarda bulundu.

Etiketler
Süper Lig derbiler Kadıköy Galatasaray Fenerbahçe