Rıdvan Dilmen’den Arda Turan sorusuna ilginç cevap

Rıdvan Dilmen, Galatasaray, Trabzonspor ve Beşiktaş'ın maçlarını yorumladı. Rıdvan Dilmen, kendisine sorulan Arda Turan sorusuna ise ilginç bir yanıt verdi.

Rıdvan Dilmen’den Arda Turan sorusuna ilginç cevap

Süper Lig’in 18. haftasında Galatasaray, sahasında Denizlispor’u 2-1 mağlup etti. Futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen, kendisine Arda Turan’ın Galatasaray’a transferi hakkında Murat Kosova’nın sorduğu soruya ilginç bir yanıt verdi.

NTV’de yayınlanan ‘%100 Futbol’ programında “Arda Turan konusu hakkında ne söylersiniz?” şeklindeki soruya “Biraz önce hangi tatlıyı yedik?” dedi. Murat Kosova’nın “Kabak” şeklindeki yanıtının ardından “Arda Turan konusu kabak tadı verdi” ifadesini kullandı.

Arda Turan’ın kazanılması gereken bir futbolcu olduğunu belirten Rıdvan Dilmen “Hassas bir konu. Taraftar da ikiye bölündü. Ben Arda’nın kazanılmasından yanayım. 20 gün takıma katılsaydı iyi olurdu. Net bir şey göremiyorum. Fatih Terim’den veya Mustafa Cengiz’den net bir istek göremiyorum. Fatih Terim talep ederse Mustafa Cengiz alır” dedi.

Falcao’nun maçın son dakikasında savunmaya kadar gelerek top kazanması hakkında ise Rıdvan Dilmen “Falcao maçın sonunda attığı deparla topu kazandı. ‘Burada kalmak istiyorum’ dedi” yorumunda bulundu.

İşte Rıdvan Dilmen’in Galatasaray-Denizlispor maçı hakkındaki yorumu:

“Galatasaray bir kabuk değiştiriyor. Onyekuru ile set oynayamazsın. Emre Akbaba da Falcao’ya müthiş bir yaratıcı pas attı. Belhanda’nın yerine problem çözen bir oyuncu buldu. Kadıköy’e kadar 4 maçta 12 puan ihtimali var. Galatasaray’daki durumu sadece gençleştirme olarak değerlendirmemek gerekiyor. Bazı futbolcular çabuk ve atletiktir. Nzonzi ağır ve teknik. Seri biraz daha öne gidiyor. Lemina da golcü bir ofansif oyuncu değil.

Fatih Terim ilk yarıda istediği oyunu mevcut kadroyla oynama şansı yoktu. Galatasaray bugün 1-0’ı korumaya geçmedi. Farkı artırmak istedi.

Tabii ki şampiyonluk şansı var Galatasaray’ın. Beşiktaş maçı bittikten sonra şampiyonluk adaylarını birbirine yakın göreceğiz. Bu hafta şampiyon olmak isteyen takımlar kazandı. Hiçbirinin kredisi kalmadı, bunun farkındalar.

Seri, Nzonzi ve Lemina orta sahası hımbıldı. Bunlarla hızlı oyun oynanmazdı. Galatasaray şimdi Falcao’nun yanına forvet arkası buldu.

Galatasaray, Kadıköy’e mininum 40 puanla gitmeli. Kadıköy’e kadar kayıpsız giderlerse en kritik maç olacak. Ancak bu süreçte en zor maç haftaya Konya deplasmanı. İstim üstünde bir Konyaspor var.”

BEŞİKTAŞ-SİVASSPOR MAÇINI DA DEĞERLENDİRDİ

Rıdvan Dilmen, Beşiktaş’ın sahasında 2-1 kaybettiği Sivasspor karşılaşmasını da yorumladı. Rıdvan Dilmen, Sivasspor ve Rıza Çalımbay’ı tebrik ederken, şu ifadeleri kullandı:

“Bir haftadır konuşulan maç Beşiktaş-Sivasspor’du. Rıza Çalımbay nerede çalışırsa çalışsın hep sabit bir oyunu vardır. Sivasspor şampiyonluk yarışında ‘Ben de varım’ diyor. Karius gitti ortada durdu. Top köşeye falan gitmedi ve soluna tam vuramasa da Karius hatalı bir gol yedi. Hangi maç 0-0 bitmez derseniz Avrupa’da bu maçı gösteririm. Bu maç böyle bitmez.

Beşiktaş’ın savunmasında problem var. Rus ruleti oynama zamanı geldi. Oğuzhan Özyakup Elneny’nin yerine girmeli. Rebocho dışarı, Caner sol beke, Diaby de girmeli. Abdullah Avcı bunu hem Beşiktaş hem de kendisi için yapmalı. Burak Yılmaz’ın pozisyonunda ben penaltıyı verirdim. VAR’dan çağırıp ‘İzle’ deseler bile izler ve yine penaltıyı verirdim. Burak Yılmaz CV’sinden dolayı kaybetti.

10 kişi kalmışsın. Fernando ve Mert Hakan gibi iki önemli oyuncun yok. Beşiktaş’ın beğenmediği Fatih Aksoy’u oynatıyorsun. Kadron geniş değil. Önünde saygıyla eğiliyorum Rıza Çalımbay! Emekçi, iyi insan. Bugün şampiyonluğa oynayan takım gibi geldiler. golü yer yemez Fatih topu at diyor. Beraberlik istemiyorlar. Daha 3-4 gün önce Malatya’ya 4 tane attılar. Kısıtlı kadroya rağmen yine çıktı kazandılar. İkinci oyuncunun gideceğini biliyorlar. Karakterli oyuncular para istemiyorlar, yürekli oynuyorlar.

Caner Erkin ne oynadı bugün? Adem Ljajic? Kim nerede oynuyor belli değil cümlesini hiç sevmem. Oyundan çok koptu Beşiktaş. Sivasspor dirençli bir takımdı. Sivasspor ‘Ben buraya boşuna gelmedim’ dedi. Beşiktaş çok aceleci bir oyun oynadı. Takım oturmamış gibi. 6 dakika uzatma verilmiş. Uzatmanın ilk dakikasında kaleci oralara gitmez. Son dakikalar olur, son top olur gidersin.

Rıza Çalımbay ligin geri kalanında antrenör kovdurur. Sivasspor gönüllerin şampiyonu diyebileceğimiz nadir takımlardan biri. Mental olarak Beşiktaş şampiyonluk yarışının uzağında kaldığını söyleyebilirim. Transfer yapma durumları da yok. Nisan ayından sonra en az iki takım şampiyonluğa havlu atabilir. Sivasspor’un oyuncu alması lazım. Kadrosu çok sınırlı. Ziya’yı hangi takım ister? Fatih Aksoy’u kim ister? Hakan Özmert’i kim ister? Kone’yi kim ister? Caner’e takım mı vardı da Rıza Hoca aldı. Bu Brezilyalı sağ beki, sol stoperi nereden buldu? Teknik direktör ve oyuncu bütünlüğüyle bir tarih yazıyor Rıza Çalımbay!”

TRABZONSPOR-KASIMPAŞA MAÇI YORUMU

Trabzonspor’un sahasında Kasımpaşa’yı 6-0 gibi farklı bir skorla mağlup ettiği karşılaşmayı da değerlendiren Rıdvan Dilmen, şunları söyledi:

“Hüseyin Çimşir’in önünde Yeni Malatyspor ile Fenerbahçe maçları var. 6-0 yarın unutulur. Bu sadece Hüseyin hoca için geçerli değil. Saha skorları gelirse Hüseyin hocaya destek devam eder.

Trabzonspor’un uzun yıllardır yaptığı en iyi yabancı transferi Sosa’dır. Profesyonellik anlayışı iyi, sahiplenme duygusu var. Kulüp de iyi bir strateji ile onu kaptan yaptı.

Etiketler
Arda Turan Trabzon Galatasaray Beşiktaş