Trabzonspor'dan Berat Albayrak - Ünal Karaman iddiaları hakkında açıklama: 'Yılmaz neferimiz'

Trabzonspor Kulübü Divan Kurulu Başkanı Ali Sürmen, Ünal Karaman'ın takımdan ayrılmasının nedeninin Berat Albayrak olduğu iddiaları hakkında yazılı açıklama yaptı.

Trabzonspor'dan Berat Albayrak - Ünal Karaman iddiaları hakkında açıklama: 'Yılmaz neferimiz'

Trabzonspor Kulübü Divan Kurulu Başkanı Ali Sürmen, taraftarlara ve yöneticilere dayanışma çağrısı yaptı.

Sürmen, teknik direktör Ünal Karaman’la yolların ayrılması kararının Süper Lig’in 17. haftasında oynanan İstikbal Mobilya Kayserispor karşılaşmasının ardından alındığını söyledi ve sosyal medyadaki iddiaları yalanladı.

Karaman’ın ayrılmasında siyasi hedefler olması iddiasının gerçek dışı olduğunu ifade eden Sürmen, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak için “Yılmaz neferimizdir” dedi.

‘ALBAYRAK YILMAZ NEFERDİR’

Yazılı açıklama yapan Sürmen, herkesin kulüp içindeki hiyerarşiye uymak zorunda olduğunu belirtti ve şu açıklamayı yaptı:

“Bu hiyerarşide yaşanan çok temel bir aksaklık nedeniyle oluşan bugünkü tablonun, Trabzonspor camiası ve büyük Trabzonspor ailesi tarafından çok iyi anlaşılacağını umut ediyoruz. Ancak ne yazık ki yaşanan bu olayların ardından, şampiyonluk yarışında bulunduğumuz kulüplerle organik bağı görülen, onların armalarını kullanan çeşitli, ‘troll’ olarak tabir edilen, sosyal medya tetikçilerinin camiamızın içinde huzursuzluğa yol açtığı görülmüştür.

Kulübümüzün iç meselesinin, başka kulüplerin lehine sonuçlar doğuracak ortamlara sürüklenmemesi için tüm camiamızı aklı selime ve Trabzonspor’umuzun yanında olmaya çağırıyorum.” açıklamasında bulunan Sürmen, “Sayın Ünal Kahraman’ın ayrılışında siyasi hedefler tespit etmek, sırf bu nedenle Trabzonsporluluğu tartışma götürmeyen, her şart ve ortamda Trabzonspor’umuzun yılmaz neferi olan Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Berat Albayrak’ın ismi kullanılarak iftira, hakaret, yalan, dedikodu ve hayal ürünü kurgular üretmek, üzücü olduğu kadar bizzat görüşmesinde bulunduğum ayrılış gerekçeleri ile de bağdaşmamaktadır.”

‘KARARA SAYGI DUYULMALI’

“Herkes şunu iyi bilmelidir ki Trabzonspor Kulübü’nün başkan ve yönetimi genel kurulda delegeler tarafından seçilerek, teknik direktör ile profesyoneller ise atanarak göreve gelmektedir. Bu minvalden hareketle, herkesin yerini ve konumunu bu hiyerarşiye göre konumlandırmak mecburiyetindeyiz.

Bazen sonuçları beğenmediğiniz gibi kararları da beğenmeyebilirsiniz. Ama sizin Trabzonsporlu olarak göreviniz, geleceğin başarısına katkı sağlamaktır. Bu nedenle Sayın Başkanımız Ahmet Ağaoğlu ve yönetim kurulu öncülüğündeki Trabzonspor ailesinin aldığı her karara saygı duymamız gerektiğini, bundan sonraki süreçte kulübümüze, yönetim kurulumuza, futbolcularımıza ve teknik kadromuza destek olmamız gerektiğini bilmeliyiz.

Çok yakın bir zamanda diğer kurul başkan ve yönetimleri ile bir araya gelerek, sürece dair görüşlerimizi kamuoyuyla paylaşacağımızı belirtir, saygılar sunarım.”

Etiketler
Trabzonspor Karaman Trabzon Berat Albayrak