Barcelona'ya direnemeyen Inter Şampiyonlar Ligi'ne veda etti

Barcelona'ya 2 - 1 mağlup olan Inter Şampiyonlar Ligi'ne veda etti.

Barcelona'ya direnemeyen Inter Şampiyonlar Ligi'ne veda etti

İtalyan ekibi Inter, Şampiyonlar Ligi F Grubu'nda liderliği garantileyen Barcelona'yı konuk etti.

Barcelona Teknik Direktörü Ernesto Valverde; Neto, Todibo, Wague, Alena ve Perez gibi isimlere ilk 11'de görev verdi.

Sahaya alışılmadık şekilde 3-5-2 dizilişiyle çıkan konuk ekip 23. dakikada genç yıldızı Carles Perez'in ayağından bulduğu golle öne geçti.

Şampiyonlar Ligi'nde yoluna devam etmek için aynı puandaki Dortmund'u geride bırakmak zorunda olan Inter, Martinez ve Lukaku ikilisiyle rakip kalede etkili olmaya çalıştı.

Milano ekibi aradığı golü ise ilk yarının sonlarında buldu. 44. dakikada sahneye çıkan Belçikalı yıldız Lukaku, skora dengeyi getiren golü kaydetti ve takımının soyunma odasına moralli gitmesini sağladı.

İkinci yarıya tutuk başlayan Inter dakikalar ilerledikçe toparlandı ve Lukaku ile 60 ve 62. dakikalarda çok önemli iki fırsattan yararlanamadı.

Ev sahibi ekip galibiyet golü için tüm riskleri alırken dakikalar ilerledikçe baskısını artırdı. 73. dakikada Godin'in pasıyla savunma arkasına sarkan Martinez top yere inmeden vuruşunu yaparak fileleri havalandırdı ancak ağlara giden top ofsayt sebebiyle geçerlilik kazanmadı.

80. dakikada Barcelona ceza sahasında yaşanan karambol sonucu topu önünde bulan Martinez bir kez daha topu ağlara gönderdi fakat bu pozisyonda da yardımcı hakem Arjantinli yıldız için ofsayt bayrağını kaldırdı.

Son dakikalara girilirken oyunda tempo iyice arttı ve orta sahalar kolay geçilmeye başlandı. İtalyan ekibi zaman zaman rakip kalede tehlikeler yaratsa da Barcelona isabetli paslarla rakibinin sürekli bir baskı kurmasını önledi.

Maçın 85. dakikasında oyuna giren 2002 doğumlu Ansu Fati, 87. dakikada ceza sahasının biraz dışında topla buluştu, Suarez ile duvar pası yaptıktan sonra ceza yayı üzerinden şutunu attı ve topu ağlara göndererek Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk golünü attı.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Barcelona sahadan 2-1'lik galibiyetle ayrıldı ve puanını 14'e çıkardı. Yedi puanda kalan Inter ise Borussia Dortmund'un kazanmasıyla Şampiyonlar Ligi'ne veda etti. (MAÇKOLİK)

Etiketler
UEFA Şampiyonlar Ligi Barcelona Inter