Beşiktaş - Kasımpaşa maçında kazananı 90+5'te gelen gol belirledi

Süper Lig Cemil Usta sezonunda çıkışa geçen Beşiktaş, Kasımpaşa'yı 90+5'te attığı gol ile 3-2 mağlup etti.

Beşiktaş - Kasımpaşa maçında kazananı 90+5'te gelen gol belirledi

Süper Lig Cemil Usta sezonunda çıkışa geçen Beşiktaş, Kasımpaşa karşısında 90+5'te sonuca gitti. Siyah Beyazlılar, 15. dakikadan itibaren 10 kişi oynayan rakibi karşısında 2 kez geri düştüğü maçtan 3-2 galip ayrıldı.

Kasımpaşa'nın gollerini eski bir Beşiktaşlı Mustafa Pektemek ve Koita; Siyah Beyazlılar'ın gollerini ise Caner Erkin ve Umut Nayir (2) attı.

Beşiktaş maça etkili başlarken, 15. dakikada Hafez'in kırmızı kartla oyun dışı kalmasıyla Siyah Beyazlılar'ın kolay bir galibiyet alacağı düşüncesi ortaya çıktı. Ancak işler beklenildiği gibi gitmedi.

10 kişi kalmasına karşın, ani ataklarla gol arayan Kasımpaşa, 24. dakikada eski bir Beşiktaşlı Mustafa Pektemek'in golüyle 1-0 öne geçti. Pozisyonun başında Vida'ya yapılan harekete hakem devam derken, Mustafa Pektemek ağları havalandırdı.

Hakem Arda Kardeşler ilk pozisyonda ofsaytı gösterdi; ancak VAR incelemesi sonrası orta noktayı gösterdi.

39. dakikada Beşiktaş'ın golü geldi. Gökhan Gönül sağ kanattan arka direğe ortasına Ben Youssef'in müdahelesi yetersiz kaldı. Meyin yuvarlağı önünde bulan Caner Erkin, çaprazdan çok sert bir vuruşla topu ağlarla buluşturdu:1-1.

Beşiktaş, ilk yarının kalan dakikalarında oyundaki üstünlüğünü sürdürmesine karşın rakip kalede net pozisyonlar yakalayamadı ve devre 1-1 bitti.

Beşiktaş, 2. yarıya da etkili başladı. Kasımpaşa, organize ataklarla Siyah Beyazlılar'ın kalesinde pozisyonlar buldu. 2. yarının ilk net pozisyonunu 50. dakikada Koita bulan Kasımpaşa, kaleci Karius'a takıldı. Ancak 56. dakikada Koita, Hajradonovic'in getirip arka direğe yaptığı ortayı affetmedi ve Kasımpaşa'yı 2-1 öne geçirdi.

71. dakikada Atiba ile başlayan atakta Gökhan Gönül, ceza sahası sağ içinden arka direğe ortaladı. Umut Nayir'a topu boş ağlara göndermek kaldı.

Beşiktaş, son dakikalarda etkili olsa da gole 90+5'te ulaştı. Lens'in sağdan getirip ortaya çıkardığı topa Umut Nayır ayak koydu. Top 3. kez Kasımpaşa ağlarıyla buluştu.

Beşiktaş maçtan 3-2 galip ayrılırken; galibiyet serisini de 6 maça çıkardı. Puanını 27 yapan Beşiktaş, puan tabelasında 2. sıraya yükseldi. Yenilgi serisi 4 maça çıkan Kasımpaşa ise 12 puanda kaldı.

Etiketler
Süper Lig Beşiktaş Kasımpaşa