Mehmet Demirkol'dan 'Fatih Terim' yorumu: Hoca formsuz ve korkarım ki umutsuz

Gazeteci Mehmet Demirkol, Galatasaray'ın yaşadığı sorunlar ve Fatih Terim hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Mehmet Demirkol'dan 'Fatih Terim' yorumu: Hoca formsuz ve korkarım ki umutsuz

'beIN Manşet' programında yorumculuk yapan gazeteci Mehmet Demirkol, Galatasaray'da yaşanan krizle ilgili değerlendirmelerde bulunurken Teknik Direktörü Fatih Terim hakkında önemli açıklamalar yaptı.

İşte Demirkol'un ses getirecek sözleri...

"Bu kadar kötü oyunu, teknik direktörün adını anmadan eleştirebilmek hakikaten büyük başarı. Ancak Fatih Terim'e nasip olabilir böyle bir şey. Bunun bir sebebi var. Sadece Galatasaray takımında değil, Galatasaray Kulübü'nde değil, Galatasaray camiasında tribünlerin güvendiği tek figür Fatih Terim."

"Fatih Terim dışında kim olsa, şu anda Fatih Terim ismi haykırılıyordu. Başka bir alternatif yok. İnsanların oylarını atabileceği başka birisi yok. Tek seçenek Fatih Hoca. Bu, tabii ki sonsuza dek böyle gitmez ama çok geniş bir kredi bu."

"Hoca mutsuz, görüyorsun bunu. Hoca formsuz ve korkarım ki umutsuz. Fatih Terim 90'ların başından beri teknik direktör olarak hayatımızda. Ben hiçbir sezon oyuncularıyla ilgili bu kadar toptan ve bu kadar negatif konuştuğunu hatırlamıyorum."

"Sürekli aynı şeyin üzerinde dönüyor. Büyük oyuncuların olur büyük oyunlar oynayabilirsin. Bugünün futbolunda büyük oyuncu bulmak çok zor. Aykut hocanın kulaklarını çınlatayım, bu bir antrenör oyunu ve bazı oyuncular bunun da üzerine çıkabiliyorlar. Bunlar çok az ama. Messi, Lewandowski, Ronaldo, daha fazla sayamayacağım.

"Burada oyuncuların ruhsuzluğu, Galatasaray tarihini bilmemeleri değil, burada ciddi anlamda teknik heyetin, Fatih Hoca'nın mutsuzluğu, formsuzluğu ve umutsuzluğu var. Ben başka bir şey göremiyorum bu tablodan."

"Fatih Terim'in koskocaman kütlesi, hacmi buradan bir oyun çıkarmalı. Oyuncu olmuyor, oyuncu olmuyor. O zaman hocanın bir sebebi vardır ve hocanın mutsuzluğudur."

"Hiçbiriniz yapamadınız, ben yapacağım iddiasıydı Emre Mor. Artık olmamalı. Neden Emre Mor? Nedir Emre Mor? Ben hakikaten çözebilmiş değilim. Olmuyor. Yok mu Galatasaray'ın altyapısında o pozisyonda oynayacak oyuncusu?"

"Belhanda işi koptu artık. Ne yapsa kendini beğendiremeyecek. Zaten oyun olarak da pek bir şey yaptığı yok. Galatasaray'da N'zonzi-Lemina ve 3. oyuncu... Bu oyuncuların sürekli sahada olup, sürekli performans göstermeleriyle Galatasaray'ın bir çıkış bulabileceğini düşünüyorum. İşin merkezini oturtmadan olmuyor. İşin merkezini oturtacaksın."

"Falcao'nun aldığı maaşın takımda olumsuz hava yaratmış olması spekülasyon. Böyle bir yargıda bulunamam. Feghouli'nin yerinde olsam 'Adam Falcao ya, kaç para alacak yani?' Sen 4 alıyorsan o da 5 alır yani."

"Ego sahada olur, performansınla göstereceksin. O zaman kusura bakmayacaksın, kapı o tarafta. Öyle yapıyorlar demiyorum ama böyle birileri varsa yanlış. Muslera da 5 milyon Euro alıyor, kim karışabilir?"

Etiketler
Mehmet Demirkol Galatasaray Fatih Terim Saray