Mehmet Demirkol: Kimya öğretmeni 5 milyon Euro alan futbolcudan fazla vergi veriyorsa...

Mehmet Demirkol, futbolcuların aldığı ücrete ve vergi adaletsizliğine dikkat çekti.

Mehmet Demirkol: Kimya öğretmeni 5 milyon Euro alan futbolcudan fazla vergi veriyorsa...

BeIN Sports'ta yorumculuk yapan Mehmet Demirkol, futbolcuların verdiği vergilerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Mehmet Demirkol'un açıklamaları....

"5 milyon Euro Türkiye'de çok ödendi. Muslera'nın maaşı da buna yakın. Feghouli de az buz almıyor. İki katı üç katı değil. Bizim durumumuza göre çok para. Şampiyonlar Ligi'ne gidersen sorun yok ama gidemiyorsan sıkıntı."

"Kimya öğretmeni 5 milyon Euro alan futbolcudan fazla vergi veriyorsa bu bir problemdir. Bir de üzerine vermiyorlar. Toplumsal açıdan problemdir bu. Yerli de değil, yabancı. Sıfır lira vergi. Yüzde 15'i de kulüp devlete öderse. Sonra ona da af çıkacak. Benim de öyle olsun rica ediyorum."

"Ben futbol üzerine konuşuyorum yüzde 38 ben ödüyorum. Nasıl bir şey bu. Ve paraları karşılaştıramazsın. Normal yerde bu problem çıkar. Bizde bir şey denmiyor. Neden bilmiyorum. Kimsenin sesi çıkmıyor. Ya bizim kulübün oynucusu vermesin. Ya sen veriyorsun o niye vermiyor."

"Galatasaray'ın geçiş oyununu iyi yapabilmesinin nedeni Gaziantep'in durumumu onu şimdi Başakşehir maçında göreceğiz. Babel eğer solda oynarsa Emre Taşdemir mi tercih edilir. Takımın hücumuna katkısı var ama Visca karşısında savunmayı bilen bir oyuncu mu tercih edilir bilmiyorum."

"Nzonzi dinlendirildiği için mi oynamadı, yoksa yeni oyunda yer yok mu. Ben olabileceğini düşünüyorum. Yeni orta sahada daha faydalı olabilir. Çok enteresan bir maç olacak"

"Fenerbahçe Muriqi ile net santrforlu bir oyun oynuyor. Muhtemelen Mevlüt de sahte 9 gibi oynayacak. Muriqi hücumdaki çapa. Mevlüt'ün CV'si sağlam ama Muriqi'yi kullandığı kullanmayacaktır Ersun Yanal. Kadroyu görünce sahte 9 gibi görüyorum."

"Moses ya da Rodrigues'i daha fazla ceza sahası içinde görebiliriz. Muriqi ve Mevlüt'ün beraber oynadığı maçlar da var Fenerbahçe için. Malatya deplasmanına öyle çıkamazsın ama içeride baskılı oynayacağın maçlara çıkabilirsin"

"Herkes tartışılır, Obradovic de tartışılır. Tartışmak isteyen tartışır. Ben tartışmam. Obradovic'in mesleki bir krize girip girmediğini henüz bilmiyoruz. Herkesin mesleki ömrü bir yerde biter, Obradovic başka bir kriz yaşıyordur belki. Bu bir dönemdir. Bu tip lider insanlar da hata yapar. Kendisi mi hata yapıyor bilmiyorum ama bu bir dönemdir."
"Taraftar da öyle bakıyor. Obradovic'siz Fenerbahçe hayal eden kimseye rastlamadım. Tabii ki tartışılacak. Ama çok sağlam argümanlarla tartışman lazım. Bu adamın benzeri yok. İyi koçlardan biri değil. Tek başına ekol. Futbolda şuna mı benziyor gibi bir durum yok. Benzemiyor kimseye. Tek başına ekol."

Etiketler
Mehmet Demirkol Euro Futbol Öğretmen