Penaltı kaçıran Diagne, Clubbe Brugge'da affedildi

Mbaye Diagne, Clubbe Brugge'da affedildi.

Penaltı kaçıran Diagne, Clubbe Brugge'da affedildi

Galatasaray'ın sezon başında Club Brugge'a kiraladığı Mbaye Diagne, takımının Şampiyonlar Ligi'nde PSG'ye 1-0 yenildiği maçta kaçırdığı penaltı ile Belçika'da gündem olmuştu.

Maçın 76. dakikasında Club Brugge'ün kazandığı penaltı vuruşu kullanılmadan önce takım kaptanı Hans Vanaken'in elinden topu alıp penaltıyı kullanan Diagne, topu ağlarla buluşturamayınca takımının beraberlik şansını yitirmesine neden olmuştu.

Club Brugge Teknik Direktörü Clement yaptığı açıklamada "Bir oyuncu sonuca da etki edecek aptalca bir hata yapıyor, elbette kızgındık. Soyunma odasında bir kargaşa vardı ancak bu çok kısa süreli bir olaydı. Ben içeri girdiğimde de son buldu. Diagne, ona söylediklerimi sessizce dinledi. Çünkü yaptığı hatanın farkındaydı ve özür diledi. Pazar günü kadroda olmayacağını söyleyebilirim. Kulüpteki geleceği de bundan sonraki davranışlarına bağlı" diyerek futbolcuyu kadro dışı bıraktığını duyurmuştu.

Sporza'nın haberine göre kadro dışı kalmasının yanı sıra para cezası da kesilen bugün itibariyle Diagne affedildi. Senegalli futbolcunun takıma dönmesi ilerleyen haftalarda görev yapması bekleniyor.

Diagne bu sezon Club Brugge formasıyla çıktığı 9 maçta 4 gol atmayı başardı.