Salıcı iktidardan emin: Arkadaşlarımız hükümet programı üzerinde çalışıyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, Altılı Masa’nın 28 Kasım’da açıklayacağı anayasa değişikliği çalışmasına ilişkin yaptığı açıklamada "Türkiye’nin önünü açıldığı, bölgesel eşitsizlikleri toparlayan bir siyasete ihtiyacı var" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı başkanlığındaki CHP Doğu Masası heyeti, bugün Şanlıurfa’nın Birecik ilçesine geldi. CHP heyetinin ilk adresi, Birecik Ticaret ve Sanayi Odası oldu. Salıcı, burada oda üyeleriyle bir araya geldi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, Altılı Masa’nın 28 Kasım’da açıklayacağı anayasa değişikliği çalışmasına ilişkin, “Darbe döneminin maddelerinin tasfiye edildiği bir anayasaya ihtiyaç var. Daha demokratik, hakların ön plana çıktığı bir anayasaya ihtiyaç var. Özgürlüklerin baskılandığı, güvenlik siyasetinin devam ettirildiği, en azından ruhuyla devam ettirildiği bir anayasaya ihtiyaç yok” dedi.

Altılı Masa’nın gelecek seçimlerde iktidar olacağını vurgulayan Salıcı, şunları söyledi:

“Ayın 28’inde altı lider bir araya gelecekler. Yeni bir anayasa için uzlaşılan maddeleri açıklayacaklar. Bu da çok kıymetli. Türkiye’nin gerçekten yeni bir anayasaya ihtiyacı var. Ama darbe döneminin maddelerinin tasfiye edildiği bir anayasaya ihtiyaç var. Daha demokratik, hakların ön plana çıktığı bir anayasaya ihtiyaç var. Özgürlüklerin baskılandığı, güvenlik siyasetinin devam ettirildiği, en azından ruhuyla devam ettirildiği bir anayasaya ihtiyaç yok. Türkiye’nin önünü açıldığı, bölgesel eşitsizlikleri toparlayan bir siyasete ihtiyacı var Türkiye’nin.

Arkadaşlarımız hükümet programı üzerine çalışıyor. Biz iktidar olacağız, iktidar olduğumuzda Türkiye’yi nasıl yöneteceğiz? Bunun programı hazırlanıyor. Bu program ile beraber seçimlerden hemen sonra soruyorlar ya ‘Siz iktidar olduğunuzda bizim hayatımızda ne değişecek’ diye. Nelerin iyiye doğru değişeceğini o programda herkesin görme imkanı olacak.

Şunun farkındayım; size çok bir şey vermediler. Uzun bir iktidar dönemi; siz onlara oy verdiniz, onlar size hiçbir şey vermedi. Yani şu anda yaşamış olduğunuz hayat, 20 sene önce yaşamış olduğunuz hayattan çok farklı değil. 20 senede çok şey yapılabilirdi, Birecik ve Urfa çok daha iyi noktaya gelebilirdi. Ama şu anda biz, büyük problemlerin devam ettiği, sorunların halının altlına süpürüldüğü; birilerinin belediye, kaymakamlık, valilik gücüyle kafanıza vurduğu, siyasetçilerin kendi işleri ile meşgul olduğu bir düzendeyiz Urfa’da. Ama suç biraz da sizde, 8 vekil verdiniz. Bari birazcık kenarından azaltsaydınız, 3-4’e düşürseydiniz toparlanma ihtiyacı duyarlardı. Ama size hiçbir şey vermediler. 20 sene önceki hayatlarınızla hayatınız aynı.”

“BEN MİLLETVEKİLLERİNE UYUZUM”

Odanın üyelerden birisi Birecik’ten bir tane milletvekili istediklerini belirterek, “Birecik Türkiye’yi belirler. Birecik’ten milletvekili olursa CHP’nin, 3-5 bin oyu varsa 20 bine çıkacak” dedi. Başka bir üye de “Ben, bütün Şanlıurfa milletvekillerine uyuzum. Seçimde geliyorlar, milletvekili olduktan sonra, her seçimde 1-2 sene gelirler. Sonra biri daha buraya gelmedi” diye konuştu.

Milletvekillerinden şikayet eden diğer bir üye de “Milletvekilleri seçildiği ilde otursun, Ankara’da oturup da ayağına getirmesin” diye vurguladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Şanlıurfa’ya güneş tarlaları vaadini hatırlatan üye de “Elektriği tarımsal kazanıma kazandırmak için güzel projelerden bahsetti, bu proje hayata geçecek mi” diye merakını dile getirdi.

Kaynak: ANKA

Etiketler
Oğuz Kaan Salıcı Altılı masa Türkiye