Murat Yetkin: Sorumluluk Kılıçdaroğlu ve Akşener’e düşüyor

Gazeteci Murat Yetkin, muhalefetin ortak adayıyla ilgili tartışmalara değindi; "bu görünüm düzeltilebilecekse sorumluluk Kılıçdaroğlu ve Akşener’e düşüyor" dedi.

Murat Yetkin: Sorumluluk Kılıçdaroğlu ve Akşener’e düşüyor

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerine yedi aydan az bir süre kala gözler, muhalefetin AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın karşısına çıkaracağı adaya çevrildi.

Ancak her ne kadar son sözün liderlerde olduğu vurgulansa da, muhalif siyasetçilerden 'görüş ayrılığı' diye yorumlanacak değerlendirmeler geliyor.

Gazeteci Murat Yetkin, gelişmeleri yetkinreport.com'da yayınladığı köşe yazısında değerlendirdi:

"(...) Kılıçdaroğlu’nun Akşener’le kendi partisindeki bazı isimlerden daha iyi anlaşabildiği, Akşener’in de ona 'Kemal ağabey' samimiyetiyle hitap ettiği Ankara’da siyasetle biraz ilgilenen herkesin bildiği bir gerçek. Aralarında yakın zamana, güz başına dek iyi işleyen diyalog son haftalarda az önce söz ettiğimiz vekaletler savaşına dönmüş görünüyor.

'MASADAKİ DİĞER LİDERLERİ BU AĞIR SORUMLULUĞA ORTAK ETMELİLER'

Muhalif kesimleri endişeye sevk eden bu görünüm düzeltilebilecekse sorumluluk Kılıçdaroğlu ve Akşener’e düşüyor. Kılıçdaroğlu gerçekten aday olmak istiyorsa bunu öncelikle Akşener’le konuşmalı, Akşener 'Kemal ağabeyin' aday olmasını istemiyorsa bunu öncelikle kendisine söylemeli. Masadaki diğer liderleri sonra bu ağır sorumluluğa ortak etmeliler.

Aksi halde ortaya çıkacak ağır yenilgi faturası ne biri ne diğerine ama ikisi birden çıkar gibi görünüyor; tabii seçimden iktidar değişikliği ümit edenlerle birlikte. (...)"

Yazının tamamı.

Etiketler
Murat Yetkin Muhalefet Ortak aday