Kılıçdaroğlu: Benim uzun uzun kalmaya niyetim yok, 5 yılda Türkiye'nin en temel sorunlarını çözeceğiz

Kilis'te yurttaşlara seslenen Kemal Kılıçdaroğlu, AKP iktidarının 20 yıldır Türkiye'nin sorunlarını çözemediğini hatırlatarak, "5 yılda Türkiye'nin en temel sorunlarını 6 lider bir araya gelerek akılla çözeceğiz, göreceksiniz" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu: Benim uzun uzun kalmaya niyetim yok, 5 yılda Türkiye'nin en temel sorunlarını çözeceğiz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, çeşitli temaslarda bulunmak üzere bulunduğu Kilis'te esnaf ziyareti sırasında yoğun ilgi üzerine vatandaşlara hitap etti.

Kılıçdaroğlu, Kilis'te Murtaza Caddesi'ndeki esnafı ziyaret etti, işletme sahipleri ve vatandaşlarla görüşerek sorunlarını dinledi. CHP lideri partisinin ve Millet İtttifakı'nın Türkiye'deki sorunlara dair çözüm önerilerini de anlattı.

Burada yoğun ilgi ile karşılaşan Kılıçdaroğlu ziyaretin ardından caddeye kurulan platformda vatandaşlara hitap etti. Kılıçdaroğlu, Kilis'in kadim bir şehir olduğunu vurgulayarak Kilis ve Türkiye'de son 10 yıldır ciddi sorunların bulunduğunu, bunların farkında olduklarını belirtti.

Kılıçdaroğlu: Benim uzun uzun kalmaya niyetim yok, 5 yılda Türkiye'nin en temel sorunlarını çözeceğiz - Resim : 1

Kılıçdaroğlu, "Suriye'deki sorunların Kilis'e yansımaları var. Sorunlar bilgiyle, birikimle, akılla çözülür. Kavga ederek sorunlar çözülmez. Kavga ettiğinizde sorunu büyütmüş olursunuz. Herkesin huzur içerisinde yaşamasını, kazanmasını istiyoruz" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, "Orta Doğu'da egemen güçlerin oyunu var. 3 milyon 600 bin Suriyeli kardeşimiz var. Biz ırkçılık yapmıyoruz, kimseye kötü gözle bakmıyoruz ve onları akrabalarımız olarak görüyoruz. Ama taş yerinde ağırdır" dedi.

Kılıçdaroğlu: Benim uzun uzun kalmaya niyetim yok, 5 yılda Türkiye'nin en temel sorunlarını çözeceğiz - Resim : 2

"BEN BEŞLİ ÇETENİN ADAMI DEĞİLİM"

Millet İttifakı olarak bütün sorunları "tereyağından kıl çeker gibi çözeceklerini" dile getiren Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Beni dikkatle dinlemenizi isterim. Bu, miting değil. Buraya geldim, sizlerle beraber olmak için geldim. Türkiye’yi geziyorum, adım adım geziyorum. Vatandaşımı dinliyorum. Derdi nedir? Nasıl çözülecek? Çünkü, dert sahibini dinlemezseniz sorunu çözemezsiniz.

Ben 5'li çetenin adamı değilim. Ben esnafın, sanayicinin, çiftçinin, üretenin, çalışanın adamıyım. Üretenin, çalışanın hakkını ve hukukunu savunurum. Esnaf kardeşim bana oy verir, vermez o ayrı bir şey ama o esnafın kazanması lazım. Esnaf orta direktir ve orta direk çökerse devlet çöker. Esnafın, çiftçinin, üreticinin kazanması lazım. O zaman memlekette huzur, bereket olur. Suriye'de yaşanan dramı da Allah'ın izniyle bitireceğiz. Suriyeli kardeşlerimiz kendi özgür iradeleriyle kendi ülkelerine gidecekler. Burada 'Gidecek misiniz?" diye sordum. 'Huzur, barış olsun gideriz' diyorlar. Biz huzuru ve barışı sağlayacağız. Orta Doğu'da egemen güçlerin oyunu var. 3 milyon 600 bin Suriyeli kardeşimiz var. Biz ırkçılık yapmıyoruz, kimseye kötü gözle bakmıyoruz ve onları akrabalarımız olarak görüyoruz. Ama taş yerinde ağırdır. Onlar da kendi ülkelerinde huzur içinde yaşasınlar istiyoruz."

"TÜRKİYE'NİN TEMEL SORUNLARINI 5 YILDA 6 LİDER BİR ARAYA GELEREK AKILLA ÇÖZECEĞİZ"

Kılıçdaroğlu, hem Türkiye'de hem de Suriye'de huzuru ve bereketi sağlayacaklarını belirterek, "Bunu yapmak için size ve demokrasiye ihtiyacım var. Sizler destek verdiğiniz sürece bu sorunlar çözülebiliriz. 10 yılda, 15 yılda, 20 yılda çözemediler. Benim böyle uzun uzun konuşmaya niyetim yok, kalmaya da uzun uzun niyetim yok. 5 yılda Türkiye'nin en temel sorunlarını 6 lider bir araya gelerek akılla çözeceğiz, göreceksiniz" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu: Benim uzun uzun kalmaya niyetim yok, 5 yılda Türkiye'nin en temel sorunlarını çözeceğiz - Resim : 6

"Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır. Benim inancım budur. Bütün haksızlıkları gidereceğiz." diyen Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bizimle aynı dünya görüşünü paylaşır paylaşmaz, onun bir önemi yok. Önemli olan haksızlığa, hukuksuzluğa karşı çıkmaktır ve adaleti getirmektir. Ve adaleti bu ülkeye getireceğiz. Birlikte olmak isteyen, adaleti getirmek isteyen bütün kardeşlerime sesleniyorum, bize katılın. Adalet istiyorsanız, esnafın hakkını istiyorsanız, işsizliğin hakkını istiyorsanız, çiftçinin hakkını istiyorsanız bize katılın. Güzel bir Türkiye'yi beraber inşa edeceğiz. Benim saraylarda oturmak gibi bir niyetim yok. Saray falan değil, evimizde oturacağız. Eğer bu ülkede saraya birisi layıksa, o da bu ülkenin 85 milyonudur."

Etiketler
Kilis Kemal Kılıçdaroğlu Türkiye