Katarlı kaynaklar açıkladı: Erdoğan ve Sisi tokalaşırken ne konuşuldu?

İsmail Saymaz, "Erdoğan ve Sisi tokalaşırken ne konuşuldu?" başlıklı yazısında yıllar sonra gerçekleşen tokalaşmanın detaylarını yazdı.

Katarlı kaynaklar açıkladı: Erdoğan ve Sisi tokalaşırken ne konuşuldu?

Halk TV yazarı İsmail Saymaz, "Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah Sisi’nin önceki gün Katar’da el sıkışması iki ülke arasındaki yumuşamanın başlangıcı oldu." ifadeleriyle başladığı yazısını, Katarlı kaynaklara dayandırarak şöyle sürdürdü:

"Katar kaynaklarından öğrendiğim kadarıyla… Sisi’nin 2022 FIFA Dünya Kupası turnuvasının açılış gününe katılacağından haberi vardı. Ancak el tokalaşma anı planlanmamıştı. Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed es-Sani, tokalaşmayı organize etti. Bu anı Katarlı görevliler fotoğraflayıp dünyaya servis etti.

Emir, tokalaşma sırasında Erdoğan’a “Sizin yeniden görüşmenizi çok isterim” dedi. Erdoğan“İnşallah” diye yanıt verdi. Erdoğan ve Sisi’nin ilerleyen günlerde yeniden görüşebileceği belirtiliyor. Buluşma adresi Katar olabilir."

NE OLMUŞTU?

Mısır’da Temmuz 2013’te seçimle gelen Müslüman Kardeşler’den Muhammed Mursi, darbeyle görevinden alınıp hapse atılmıştı. Yerine darbenin askeri lideri Sisi gelmiş, Türkiye bunun üzerine ülkedeki elçisini çekerek Mısır’la ilişkisini koparmıştı.

Erdoğan, Sisi’yi defalarca hedef almış, 2019’da Sisi’yle aynı masada bulunmamak için BM Genel Kurulu’ndaki resmi yemeğe katılmamıştı. Erdoğan, bu tavrını “Aynı masaya oturup darbecileri meşrulaştırmam” sözleriyle savunmuştu.

Erdoğan yıllardır 'darbeci' diyerek hedef aldığı Sisi’yle Katar’da düzenlenen Dünya Kupası açılışında el sıkışmıştı.

Etiketler
Recep Tayyip Erdoğan İsmail Saymaz Katar