İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz: 'Akşener'in 'başbakan adayıyım' kararını gözden geçirmesini çok isterim'

İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, "Meral Akşener, Cumhurbaşkanı adayı olursa kazanacağımızdan yüzde yüz eminim. 'Başbakan adayıyım' kararını gözden geçirmesini çok isterim" diye konuştu. Poyraz ayrıca, partisinin oy oranının yüzde 18-20 bandında olduğunu söyledi.

İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz: 'Akşener'in 'başbakan adayıyım' kararını gözden geçirmesini çok isterim'

AKP ve MHP tarafından sıklıkla Haziran 2023'te yapılacağı yinelenen cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerine altı ay kala gözler, muhalefetin AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın karşısına çıkaracağı isme çevrildi.

Bu kapsamda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş başta olmak üzere birçok ismin adı öne çıkıyor.

İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, TV100'de katıldığı bir programda konuyla ilgili açıklamalarda bulundu:

"Sayın Kemal Bey'in açıklamalarından aday olduğuna ilişkin bir kanaat oluşuyor ama Kemal Bey’in de adaylık açıklaması yok. Ocak ayından sonra aday belli olur. Bu toplantıdan sonra müzakereler başlamış olur.

Önemli olan 'Ben adayım' deme iradesinin ortaya konulması. Bu anlamda Lütfü Savaş Bey'i tebrik ediyorum. En azından şarta bağlı deklarasyonda bulundu. 'Sayın Genel Başkan Kılıçdaroğlu aday olmazsa ben buna talibim' dedi. Bu bir deklarasyon.

Meral Akşener cumhurbaşkanı adayı olursa kazanacağımızdan yüzde yüz eminim. Akşener'in başbakan adayıyım kararını gözden geçirmesini çok isterim ama maalesef Sayın Genel Başkanımızın söylediklerinin arkasında durma ve sonuçlarının bedellerini ödeme gibi siyasi alışkanlığı var."

Poyraz, ayrıca partisinin oylarının yüzde 18 - 20 bandında olduğunu söyledi.

Etiketler
İYİ Parti Kemal Kılıçdaroğlu Meral Akşener CHP