Bakanlık önünde asgari ücret protestosu: 'Pahalılık cehennemi'

HKP, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda bugün görüşmeleri başlayan asgari ücret görüşmelerini protesto etti. HKP Ankara İl Yöneticisi Bayram Karkın, “2023 yılı için belirlenecek asgari ücret dört kişilik bir ailenin asgari geçim endeksinden aşağı olmamalıdır" dedi.

Bakanlık önünde asgari ücret protestosu: 'Pahalılık cehennemi'

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde bir araya gelen Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) üyeleri, “Asgari Ücret Sefalet Ücreti Olmasın, İnsanca Yaşanacak Ücret İstiyoruz” yazılı pankart açtı.

HKP’liler adına basın açıklamasını HKP Ankara İl Yöneticisi Bayram Karkın gerçekleştirdi.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu görüşmelerini "ortaoyun" diye adlandıran Karkın, “Her ne kadar teknik olarak adı asgari ücret olsa da asgari olmaktan çıkmış ortalama işçi ücreti haline gelmiştir. Asgari ücret civarında ücret alanların sayısı yaklaşık 9,5 milyondur. Dolayısıyla saptanan ücret asgari değil, ortalama ücrettir. Asgari ücret neredeyse tüm toplumun ücreti halini almıştır” dedi.

“PAHALILIK CEHENNEMİNDE İŞÇİLER İNİM İNİM İNLEMEKTEDİR”

Enflasyonla ilgili son verileri paylaşan Karkın, “Halkımız, işsizlik ve pahalılık cehenneminde her gün biraz daha fazla yanmaktadır. Bugün gıda fiyatlarındaki yüksek artıştan kaynaklı her 4 çocuktan biri okula aç gidiyor. Yetersiz beslenmeden kaynaklı çocuklarda gelişim bozuklukları artmaktadır. Akaryakıt, elektrik, doğalgaz, gıda, giyim, vergi ve harçlara yani iğneden ipliğe her gün yeni zamlar geliyor. Kiralardaki artış artık normal geliri olan bir vatandaşı bile oldukça zorlamaktadır. Bu pahalılık cehenneminde emekliler, memurlar, işçiler, öğrenciler inim inim inlemektedir” ifadelerini kullandı.

“AKP’GİLLER ŞATAFATLI YAŞAMLARINA DEVAM EDİYOR”

Karkın açıklamasının devamında, “Halkımız bu acıları çekerken AKP’giller küplerini doldurmaya, iki üç yerden maaş almaya devam ediyor. Halkımıza tasarruf tavsiye edenlerin savurganlığı ise dudak uçuklatıyor. Bugün Saray’ın bir günlük masrafı 10 milyon liradır. Halkımızın açlıktan ölmesi AKP’giller’in umurunda değildir. AKP’giller vurgunlarına, soygunlarına, şatafatlı yaşamlarına hiç hız kesmeden devam ediyor” dedi.

“ASGARİ ÜCRET, YOKSULLUK SINIRI OLAN 25 BİN 400 LİRANIN ALTINA DÜŞMEMELİ”

“Halkımız her gün biraz daha yoksullaşırken bankaların kârları yüzde 400 üzerine çıkıyor. AKP iktidarının uyguladıkları ekonomik politikaları sonucu yoksul daha da yoksullaşırken zengin daha a zenginleşiyor” diyen HKP’li Bayram Karkın, şunları kaydetti:

“2023 yılı için belirlenecek asgari ücret dört kişilik bir ailenin asgari geçim endeksinden aşağı olmamalıdır. Yani yoksulluk sınırı olan 25 bin 400 liranın altına düşmemelidir.”

Etiketler
Asgari Ücret Ekonomik kriz Ankara Bakanlık