HDP'li Buldan'dan Bahçeli'ye tavsiye: "8 Kasım'da konuşan MHP Genel Başkanı ile ortak karar vermelerinde fayda var"

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamada MHP lideri Devlet Bahçeli'ye yanıt verdi. Buldan, Bahçeli'nin çelişkili açıklamalarına dikkat çekti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin grup toplantısında açıklama yaptı.

Buldan, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin HDP'ye tahammül edemedikleri yönünde açıklamasına başörtüsü konusunda hazırlanan Anayasa değişikliği teklifiyle ilgili AKP heyetinin TBMM'de HDP grubunu ziyaret etmesine verdiği tepkiyi hatırlatarak yanıt verdi.

Bahçeli bu ziyaretin ardından "AK Parti heyetinin, CHP ile kurduğu temasa ses çıkarmayanların bizim sırtımızdan HDP'yi dillerine dolamaları müflis ve müfsit bir tavırdır. Zira bizim gözümüzde HDP neyse, CHP de odur ve aynısıdır. Biz kiminle görüşüldüğüne değil, makul ve demokratik çözümün nasıl olacağına bakıyoruz" demişti.

Pervin Buldan'ın açıklamasının satır başları şöyle oldu:

"PARTİMİZ KATLİAMCI SALDIRILARIN TAVİZSİZ BİR ŞEKİLDE KARŞISINDA"

Taksim'de 2 gün önce yaşanan patlamada şimdiye kadar 6 yurttaşımız hayatını kaybetti. Aralarında ağır yaralıların da olduğu 81 kişinin yaralanmasına ilişkin tarifsiz acımızı paylaşmış, başsağlığı dilemiştik. Bu vahşetin ilk anından itibaren algı operasyonlarından medet uman akıl, sosyal medya karartması ve yayın yasağıyla, Türkiye halklarının gerçekleri öğrenmesini engellemeye çalışmıştır.

Çok geçmeden ortada bir bombalı saldırının ve acımasız bir katliamın olduğu anlaşılmıştır. Partimiz, bu ülkede şiddetsiz, çatışmasız, özgür ve eşit bir yaşam için mücadele eden, bunun için ağır bedeller ödeyen Ankara, Suruç, Diyarbakır'da bu şiddetin hedefi halin gelen bir partidir. Partimiz, failleri kim olursa olsun, bu tür katliamcı saldırıların tavizsiz bir şekilde karşısında.

"SEÇİM DİZAYN ETME ÇABALARINA İZİN VERMEYECEĞİZ"

Biz bu saldırıları 2015'te 10 Ekim Ankara Gar Katliamından, Suruç katliamından, Diyarbakır mitingimizde yapılan katliamdan, Antep'teki düğün katliamından ve IŞİD eliyle yapılan saldırılardan tanıyoruz. Türkiye toplumuna korku salarak siyaseti dizayn etme çabalarına yabancı değiliz. Toplumu kutuplaştırarak seçim sürecini dizayn etme çabalarına HDP olarak izin vermeyeceğiz.

Topluma dayatılan bu şiddet iklimi reddedilmeli, kutulaştırma tuzağına düşülmemelidir. Biz demokratik siyasette ısrarcı ve kararlıyız. Ülkenin ihtiyacı acil demokrasi, hukuk, adalet ve eşitliktir. Her türlü kaos planına, toplumun şiddetle esir alınma girişimine karşı durmak, her vicdan sahibi yurttaşımızın görevidir.

"YILLARDIR BU ÜLKENİN EN ÖNEMLİ SORUNLARINDAN BİRİ KÜRT SORUNUDUR"

Siyasetin ve parlamentonun bu acı olaydan çıkaracağı sonuç hamaset yarışı değil, şiddet ve çözümsüzlük sarmalından ülkeyi kurtaracak demokratik yolları birlikte tartışmak olmalıdır. Toplumu esir altına almaya çalışan kaos planlarını boşa çıkarmanın yolu, güçlü demokrasi planını bu ülkenin gerçeğine dönüştürmekten geçer.

Yıllardır, bu ülkenin en önemli sorunlarından biri Kürt sorunudur, çözümü diyalog ve müzakeredir, çözüm yeri parlamentodur diyoruz. Güvenlikçi politikalarla, tecritle, inkarla bir yere varamazsınız.

Herkesin kendi politikasını bir kez daha gözden geçirmesi gerekiyor. Kürdü, Aleviyi, her kimliği eşit yurttaşlıkta buluşturalım. Bunun güçlü adımlarını atalım. Buna kulak tıkayanlar bilmeli ki, yaşanan krizlerin sorumlusu olmaktan kurtulamazlar.

Ülkenin kaynakları ve bütçesi savaşa, talana ve soyguna değil, halka gitsin, yoksulluğu bitirelim, sosyal adaleti getirelim. Bu savaş düzenine karşı duralım. Yolsuzluğu ve yoksuzluğun sonu, bunu yaratan savaş düzeninin karşısında durmaktan geçer. Siyasal muhalefet, bu düzene karşıysanız, bu düzenin beslendiği damarlara oksijen üreten politikalardan vazgeçin.

Varlığını HDP'nin yokluğuna, HDP'siz siyaset zeminine bağlayanlar büyük yanılıyorlar. Bu zeminden ortak gelecek, demokrasi çıkmaz. HDP'nin devrede olduğu bir siyaset, Türkiye'yi her sorunuyla çözüm zemininde buluşturan bir demokrasi anlayışına dayanıyor.

MHP LİDERİ DEVLET BAHÇELİ'YE YANIT

MHP'nin Genel Başkanı bugün yine partimizi hedef aldı. Partimize oy veren milyonları da hedef aldı. HDP'ye bir saniye bile tahammülleri yokmuş. Geçen hafta AKP heyetinin, partimizin Meclis grubunu ziyaret etmesiyle ilgili 'gayet doğal' demişti. Bugün yine HDP'yi hedef aldı. 1 hafta sonra eski ayarlarına geri dönen bir MHP Genel Başkanı ile karşı karşıyayız. Kendisine tavsiyemiz şudur; bugün konuşan MHP Genel Başkanı'nın 8 Kasım'da konuşan MHP Genel Başkanı ile bir araya gelerek ortak bir karar vermelerinde fayda var!

Kendi rüşvet ve yolsuzluk ekonomileri elbetteki 'göz dolduruyor.' Cep doldurmayı da açıkça yapıyorlar. Kasaları dolduruyorlar, ayakkabı kutularıyla paraları kaçırıyorlar. Artık Türkiye toplumu sizin yalanınızı da usulsüzlüklerinizi de biliyor. Artık Türkiye eski Türkiye değil. Herkes her şeyin farkında. Halkın ekonomisi ile gözyaşı döktürdüklerinin farkında değiller! İktidar bu gerçeklikle yüzleşmez bir utanmazlığa sahip! Bir de çıkmışlar 'biz çözeriz' diyorlar. Elinizi tutan mı var? Niye şimdiye kadar çözmediniz?

"KAYYIMA DA HACİZ KOYARLARSA KİMSE ŞAŞIRMASIN!"

Her yeri yolsuzluk çarkına çevirdiler. Kayyım belediyeleri tam yolsuzluk çöplüğü durumda. Diyarbakır'da belediye binası dahil tüm taşınmazlar hacizli durumda. Kayyıma da haciz koyarlarsa şaşırmasın kimse! O kayyıma da haciz gelmesi isabetli olacaktır. O kayyımlar halkın iradesini gasp eden kayyımlardır. O kayyımları halklarımız asla kabul etmiyor. O kayyımları ilk yapılacak yerel seçimlerde ellerinin tersiyle Ankara'ya göndermenin zeminini hazırlıyorlar. Onlar da kendilerine sarayda bir koltuk hazırlasınlar.

23 milyonluk lale almışlar. Yandaşların birini bir kez daha ihya etmişler. Kendiler için resmen lale devrini ilan etmişler. Halkın parasıyla lale devri yaşıyorlar. Seçimlere az kaldı, sizin bu lale devriniz sona erecek! Çöken hanedanlığınızla baş başa kalacaksınız. Türkiye halkları bu ülkede söz sahibi olacak. Siz de yaptığınız hukuksuzluklarla anılmaya devam edeceksiniz.

AYRINTILAR GELİYOR...

Etiketler
Pervin Buldan MHP Devlet Bahçeli HDP