Erdoğan'ın Akşener'e sözleri gündemde: 'Bu çağrılar önümüzdeki seçim için olmayabilir...'

İsmail Küçükkaya, Erdoğan'ın Akşener'e yönelik "Temenni ederiz ki gerek bu masayı terk etmek, gerekse milli ve yerli bir duruş sergilemek üzere konumunu yeniden gözden geçirir" sözlerini değerlendirdi.

Erdoğan'ın Akşener'e sözleri gündemde: 'Bu çağrılar önümüzdeki seçim için olmayabilir...'

İsmail Küçükkaya, Halk TV'deki bugünkü köşesinde Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın, İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'e yaptığı çağrıyı kaleme aldı.

"Önce şunu söyleyelim: ‘Sonuç almak istediğiniz zaman bunu sessiz/sedasız yaparsınız. Müzakere yürütür, gizli diplomasi işletirsiniz.’ Küt diye iş bitiverir. Herkes sonra duyar... Tabii amacınız sonuç almaksa… Kamuoyu önünde açık mektup yazıyorsanız o işi bitirmek için değil, başka amaçlarla hareket ediyorsunuz demektir. Birincisi, Millet İttifakı içini karıştırmak ve güvensizlik yaratmak istiyorsunuz. İkincisi Cumhur İttifakı’ndaki ortaklarınıza ‘alternatifsiz değilim’ mesajı gönderiyorsunuz. Onları sıkıştırarak elinizi rahatlatmaya çalışıyorsunuz." değerlendirmesini yapan Küçükkaya, "Millet İttifakı’nda bir ölçüde huzursuzluk olduğu doğru mu? Doğru. 6 parti var kolay değil. Erdoğan bunu görüyor, kaşıyor. Cumhur ittifakında bir ölçüde anlaşmazlık olduğu doğru mu? O da doğru. İki tarafın da içine sinmeyen hususlar var bu ortaklıkta. Erdoğan bunu da biliyor. Yaşıyor. O nedenle Akşener’e dönük hamlesiyle iki tarafa mesaj gönderiyor. Kamuoyunu da şekillendirmeye çalışıyor. Yoksa İYİ Parti’nin Millet Masası’ndan ayrılıp Cumhur Sofrasına oturmayacağını o herkesten iyi biliyor." diye yazdı.

Küçükkaya, "Bu çağrılar önümüzdeki seçim için değil de seçim sonrası için zemin oluşturmaya dönük olabilir." yorumunda bulundu.

Yazının tamamını okumak için tıklayın.

Etiketler
Recep Tayyip Erdoğan Meral Akşener İsmail Küçükkaya Ağrı