Erdoğan'a tazminat ödeyen Akşener: Biraz da helal para yesinler!

Halk TV yazarı İsmail Saymaz, Akşener'in Erdoğan'a tazminat ödediğini ve ardından, "Benim param helaldir. Biraz da helal para yesinler!” dediğini yazdı.

Erdoğan'a tazminat ödeyen Akşener: Biraz da helal para yesinler!

İsmail Saymaz, 3 yıl önce 31 Mart’taki yerel seçime 25 gün kala İYİ Parti lideri Meral Akşener ile CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun ortak düzenlediği Denizli mitinginde, Akşener'in Erdoğan'a yönelik sözleri nedeniyle tazminat cezası aldığını yazdı.

Erdoğan'ın 21 Şubat’ta Denizli’de, “Benim milletim bölücü terör örgütünün desteklediği kişilere oy verir mi?” sözleriyle Millet İttifakı'na yüklenmesinin ardından, Akşener 6 Mart'ta Denizli mitinginde, "Cumhurbaşkanının terörist dediği Denizlililer nasılsınız? İyi misiniz? Evine ekmek götürmekten başka derdi olmayan Denizlililer iyi misiniz? Koca yürekli Denizlililer size terörist dediler, iyi misiniz?" diye konuştu. Akşener, aynı mitingde “Şakası bile ne kadar acı, ne kadar kötü biliyor musunuz? On milyon seçmeni olan CHP'ye, beş milyon seçmeni olan İyi Parti’ye, bir milyon oyu olan Demokrat Parti ve Saadet Parti seçmenine terörist dedi. 18 milyon seçmene terörist diyen Cumhurbaşkanı. Bunun ne kadar acı, kötü bir tanımlama olduğunu biliyorsunuz. Bu arkadaş, kutuplaştırarak birbirimize düşürterek bu politikayı 17 yıldır sürdürüyor.” ifadelerini kullandı.

Saymaz, Erdoğan ve Akşener arasındaki gerilimi ve akabinde yaşananları şöyle aktardı:

Erdoğan, çok hiddetlendi.

Bir gün sonra Siirt’te yanıt verdi.

“Ben vatandaşıma terörist diyecek kadar enayi miyim!” Diye konuştu.

İyi Parti lideri ise 7 Mart’ta Aydın’da devam etti.

Halkı “Cumhurbaşkanının terörist dediği efeler diyarı Aydınlılar nasılsınız, iyi misiniz?” diye selamladı.

Ve şöyle devam etti:

“Çoluğuyla çocuğuyla en az 30 milyon insana terörist diyen bir Cumhurbaşkanına sözlerini hatırlattığımız için çok kızdı.”

Evet, kızdı.

Gerçekten çok kızdı.

Ve Akşener’in, kişilik haklarına saldırı kastıyla fevkalade ağır hakaretlerde bulunduğunu, bu sözlerin düşünce ve ifade hürriyeti çerçevesinde değerlendirilemeyeceğini belirterek, dava açtı. İyi Parti liderinin Denizli ve Aydın’daki açıklamalarından ötürü ayrı ayrı 125’er bin TL tazminat istedi.

Akşener’in avukatları ise İyi Parti liderinin halkı selamladığını ve Erdoğan’ın “Benim milletim bölücü terör örgütünün desteklediği kişilere oy verir mi?” sözüne yanıt verdiğini ifade etti.

Yargılama 30 Eylül’de bitti.

Ankara 14. Asliye Hukuk Mahkemesi, Akşener’i suçlu buldu.

Mahkeme, Akşener’i iki ayrı konuşmadan ötürü 20’şer bin TL olmak üzere toplam 40 bin TL tazminata mahkum etti. Yargılama gideri ve faiziyle birlikte fatura 74.705 TL’ye çıktı.

Akşener, dün bu tazminatı ödedi.

İyi Parti lideri, tazminatı yatırdıktan sonra yakın çevresine şu yorumu yaptı:

“Benim param helaldir. Biraz da helal para yesinler!”

Yazının tamamını okumak için tıklayın.

Etiketler
İsmail Saymaz Halk TV Para