Selahattin Demirtaş'tan Bakan Soylu'ya 'siyasi darbe' yanıtı: 'Hapiste düşünecek çok zamanın olacak'

Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun "14 Mayıs 2023, Türkiye’yi tasfiye etmeye yönelik hazırlıkların her birini bir araya getirerek oluşturabilecek siyasi darbe girişimidir" sözlerine tepki gösterdi.

Selahattin Demirtaş'tan Bakan Soylu'ya 'siyasi darbe' yanıtı: 'Hapiste düşünecek çok zamanın olacak'

Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun tepki çeken “14 Mayıs darbe girişimi” sözlerine yanıt verdi.

Demirtaş, avukatları aracılığıyla Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Soylu’nun 15 Temmuz, fiili darbe girişimiydi. 14 Mayıs 2023, Türkiye’yi tasfiye etmeye yönelik hazırlıkların her birini bir araya getirerek oluşturabilecek siyasi darbe girişimidir… Fatih’te İstanbul İlim ve Kültür Vakfı’nda dostlarla hasbihâl eyledik” sözlerine tepki gösterdi.

Demirtaş, “O halde seçimde oy kullanan herkesi, darbe girişimi gerekçesiyle tutuklaman gerekecek Kirli! Fakat o kadar hapishane yok. Neyse ya. Bu problemi çözmek için hapiste düşünecek çok zamanın olacak” dedi.

Etiketler
Süleyman Soylu Selahattin Demirtaş AKP 2023 Seçim HDP