Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal'dan Erdoğan'a 14 Mayıs yanıtı: Biz aynı yerdeyiz, bekleriz!

DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın DP'nin birinci parti çıktığı 1950 genel seçimlerini hatırlatarak seçim tarihini işaret etmesine yanıt verdi.

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal'dan Erdoğan'a 14 Mayıs yanıtı: Biz aynı yerdeyiz, bekleriz!

GERÇEK GÜNDEM /

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamada seçim tarihi için 14 Mayıs 1950 tarihinde düzenlenen, Demokrat Parti'nin (DP) zaferle çıktığı seçimleri hatırlatarak seçim 2023 seçimleri için 14 Mayıs'ı işaret etti.

Cumhuriyet tarihinin birden fazla partinin katıldığı ikinci milletvekilliği genel seçiminin gerçekleştirildiği tarihte ilk defa "gizli oy, açık tasnif" uygulanmış ve Erdoğan'ın sık sık halefi olduğunu iddia ettiği Celal Bayar'ın partisi DP birinci parti çıkmıştı. Bayar'ın cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından Adnan Menderes partinin genel başkanı olmuştu.

DEMOKRAT PARTİ GENEL BAŞKANI GÜLTEKİN UYSAL'DAN ERDOĞAN'A "BURADAYIZ" YANITI

DP'nin bugünkü genel başkanı ve "Altılı Masa"nın liderlerinden Gültekin Uysal, Erdoğan'ın hatırlatmasına yanıt verdi.

Uysal, "Erdoğan, 14 Mayıs’ı işaret etmiş; Biz Demokrat Parti olarak buradayız, aynı yerdeyiz, bekleriz!!! Yerli ve milli Şef’e karşı #YeterSözMilletindir diyeceğimiz bir gün olacaktır!" ifadelerini sosyal medya hesabından paylaştı.

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal'dan Erdoğan'a 14 Mayıs yanıtı: Biz aynı yerdeyiz, bekleriz! - Resim : 3

Kaynak: Gerçek Gündem

Etiketler
2023 Seçim Recep Tayyip Erdoğan Demokrat Parti Gültekin Uysal