CHP Gençlik Kolları ev sahibi: Avrupalı Genç Sosyalistler İstanbul’da buluşuyor

CHP Gençlik Kolları, Avrupalı sosyal demokrat ve sosyalist partilerin gençlik örgütlerinin oluşturduğu Young European Socialists (YES) üyelerini İstanbul’da ağırlayacak.

CHP Gençlik Kolları ev sahibi: Avrupalı Genç Sosyalistler İstanbul’da buluşuyor

CHP Gençlik Kolları’nın ev sahipliğinde gerçekleşecek olan Young European Socialists (YES)‘in yıl sonu toplantısı 2-4 Aralık tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenecek.

24 ülkeden 50’nin üzerinde katılımcıyla yapılacak olan toplantıya Avrupa Parlamentosu (AP) Milletvekili, YES Genel Başkanı Alicia Homs Ginel ve YES Genel Sekreteri Ana Pirtskhalava da katılım sağlayacak.

“SEÇİMİ CHP GENÇLİK KOLLARI KAZANDI”

Gerçek Gündem’e konuşan CHP Gençlik Kolları Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ülkem Uruk, CHP Gençlik Kolları’nın toplantıya ev sahipliği talebi yaparak, birkaç ülke arasından seçildiğini söyledi:

“Biz bu toplantıya ev sahipliği yapmak için başvurduk ve bununla ilgili bir seçim yapıldı. Bu seçimi de birkaç ülke arasından değerlendirmeye alınarak CHP Gençlik Kolları kazandı.”

“AVRUPA’DAKİ SOL PARTİLERİN TEMSİLCİLERİ VE YÖNETİCİLERİ DE KATILACAK”

Katılımcıların Avrupa’daki sol ve sosyal demokrat partilerin temsilcileri, yöneticileri ve gençlik örgütü başkanlarından oluştuğunu belirten Uruk, toplantının Avrupalı Genç Sosyalistlerin yılda iki kere düzenlediği toplantılardan bir tanesi olduğunu ifade etti:

“Toplantı, Avrupalı Genç Sosyalistlerin yılda iki kere düzenlediği toplantılardan bir tanesi. Avrupa’daki sol ve sosyal demokrat partilerinin temsilcileri, yöneticileri ve gençlik örgütü başkanlarının yer alacağı bir yıl sonu değerlendirme toplantısı. Etkinlik, CHP Gençlik Kolları’nın ev sahipliğinde gerçekleşiyor.”

“ETKİNLİĞİ İÇERİĞİ KURUMUN KENDİ İÇ İŞLEYİŞİYLE ALAKALI”

Uruk, toplantının kamuoyuna ve basına açık bir toplantı olmadığını belirterek, “Etkinliğin içeriği kurumun kendi iç işlerindeki süreci değerlendireceği bir toplantı olacak. Toplantı, kurumun ve organizasyonun kendi iç işleyişiyle alakalı bir durum” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Gerçek Gündem

Etiketler
İstanbul Ev sahibi