Barış Pehlivan'dan Meral Akşener'e kumpas iddiası: 'Akşener'i gözaltına aldırmak istediler'

Gazeteci Barış Pehlivan, Halk TV canlı yayınında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in gözaltına alınmak istendiğini öne sürdü.

Barış Pehlivan'dan Meral Akşener'e kumpas iddiası: 'Akşener'i gözaltına aldırmak istediler'

Gazeteci Barış Pehlivan, Halk TV canlı yayınında dikkat çeken iddialarda bulundu.

Pehlivan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in 6 yıl önce başlatılan bir FETÖ soruşturması nedeniyle gözaltına alınmak istendiğini ileri sürdü.

''DOSYA HALA KAPANMADI''

Söyleyeceklerinin iddia olduğunu belirten Pehlivan, ''2016 yılından sonra Türkiye'nin dört bir yanından ihbar mektupları geliyor. Meral Akşener'in MHP'den ayrıldıktan sonra İYİ Parti'yi kurmasını engellemek için neler yapıldı? İşte bu soruşturma başlatıldı.

6 yıldır kapanmayan Sayın Akşener'le FETÖ'yü ilişkilendiren bir soruşturma var. 2019 yılında gizlilik kararı alınıyor hala kapanmıyor. Biraz araştırdım'' ifadelerini kullandı.

''İHBAR MEKTUPLARI MI YAZILDI?''

Pehlivan sözlerini ''Bu soruşturmayı yakından bilen yargı dünyasından bazı isimlerle konuştum. Deniyor ki: Meral Akşener'i o süreçte susturmak isteyenler vardı. Acaba ihbar mektupları mı yazıldı? Ayrıca cezaevindeki bazı FETÖ'cüler, belki bazı vaatler karşılığında Akşener aleyhinde ifadeler mi verdi? 15 Temmuz sonrası Akşener MHP Liderliği'ne oynarken; Akşener'in darbe öncesi 'başbakan olacağım' sözleriyle FETÖ ile ilişkilendirmek mi istenildi? Devletteki bazı görevliler evrak yakma görüntüsü mü oluşturmaya çalıştı? Acaba bazı yargı mensuplarının önüne bunların hepsi yığıldı ve Akşener'i gözaltına alın talimatı mı verildi? Akşener'in siyasi ilerleyişini engellemek için Akşener'i gözaltına aldırmak istendi'' diyerek sürdürdü.

Pehlivan ayrıca Akşener'in hala ifadeye çağrılmadığını belirterek iddiaları sorduğu İYİ Parti Genel Sekreteri ve Akşener'in avukatı Uğur Poyraz'ın yanıtı da söyledi.

''ÇOK DAHA BÜYÜK BİR KUMPAS VAR''

Pehlivan, ''2016 yılında Yeniçağ yazarlarına FETÖ operasyonları düzenlendi. Acaba dediler buradan mı yürüyelim? Yine karşı çıkanlar oldu. Bu da tutmadı. Birden fazla koldan Akşener'in susturulmasından bahsediyorum ve buna direnen bürokrat ve yargı mensuplarından bahsediyorum. 2016 yılında oluşturulan bu dosyanın hala kapatılmadığını hatırlatmak istiyorum. Hala açık. Hala Meral Akşener ifadeye çağırılmadı.

Ben bu duyduklarımı İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz'a sordum. Dedi ki: Çok daha büyük bir kumpas ve oyun var.

Bir yargı mensubu bana: Bu soruşturma bir kaplama iş. Kaplama iş uydurulmuş operasyonlara koyduğumuz isimdir'' diye konuştu.

Etiketler
Barış Pehlivan Meral Akşener İYİ Parti Halk TV