Bahçeli'den Erdoğan'a çağrı: Esad'la görüşülmeli

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile görüşmesini değerlendirdi. Temasların devam ettirilmesi gerektiğini vurgulayan Bahçeli, "Bununla kalınmamalı, Beşar Esad ile de görüşme masası açılmalıdır" dedi.

Bahçeli'den Erdoğan'a çağrı: Esad'la görüşülmeli

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önceki yıllarda sıklıkla ağır sözlerle hedef aldığı Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah Sisi'yle bir araya gelmesini yorumladı.

Sisi ile görüşmeye destek çıkan Bahçeli, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile de görüşülmesi gerektiğini belirtti. Bahçeli, "Ülkemizin komşularıyla samimi diyaloglar kurması 2023 hedefleriyle müzahirdir" ifadelerini kullandı.

Partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) düzenlenen grup toplantısında bunun 'doğru bir temas' olduğuna dikkati çeken Bahçeli, şöyle devam etti:

"Bize göre arkası getirilmelidir. Bununla da kalınmamalı, Suriye Arap Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Beşar Esad ile de görüşme vasatı açılmalı, terör örgütlerine karşı ortak bir irade oluşturulmalıdır. Türkiye’nin Mısır, Suriye ve Irak’la tarihten gelen çok güçlü bağları vardır ve bilinmektedir. Biz doğrudan ikili görüşmeleri başlatamazsak bozguncular aramızı iyice açacaklardır. Ülkemizin komşularıyla yapıcı, müspet, geliştirici ve samimi diyaloglar kurması aynı zamanda 2023’ün hedefleriyle de müzahirdir."

NE OLMUŞTU?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2022 Dünya Kupası açılış maçı için gittiği Katar'da Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile bir görüşme gerçekleştirmişti.

Erdoğan dönüş yolculuğunda yaptığı açıklamada, "Türkiye-Mısır arası, bir liderler buluşması değildir, Türk milleti ile Mısır halkının geçmişteki birlikteliği bizim için çok önemlidir. Yeniden niye olmasın, yeniden niye başlamasın? Bunların sinyalini verdik" ifadelerini kullanmıştı.

Etiketler
Devlet Bahçeli Recep Tayyip Erdoğan Beşar Esad Mısır