Amasra Katliamı'nın araştırma komisyonunda CHP'li Yavuzyılmaz ile Taner Yıldız arasında sert tartışma: 'Haddini bil' dedi, yanıt gecikmedi

TBMM Amasra Maden Kazasını Araştırma Komisyonu’nda, Komisyon Başkanı Taner Yıldız ile CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz arasında tartışma yaşandı.

Amasra Katliamı'nın araştırma komisyonunda CHP'li Yavuzyılmaz ile Taner Yıldız arasında sert tartışma: 'Haddini bil' dedi, yanıt gecikmedi

TBMM Amasra Maden Kazasını Araştırma Komisyonu’nda, bugün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bürokratları sunum yaptı.

Komisyon Başkanı Taner Yıldız, maden faciasında yaralı kurtulan bir işçinin daha yaşamını yitirmesi nedeniyle milletvekillerine söz verdi. CHP İzmir Milletvekili Kani Beko’nun taziye dileklerini dile getirmesinin ardından CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz da söz istedi.

Yıldız, parti grupları adına bir kişiye söz verdiğini belirterek, “Kani Bey’in konuşmasını yeterli bulmadınız mı?” diye sordu. Yavuzyılmaz da “Ben Zonguldak Milletvekiliyim” diye karşılık verdi. Yıldız’ın “İzmir milletvekilini yeterli bulmadıysanız, cevap verin” demesi üzerine Yavuzyılmaz, “Benim sorduğum sorulara da siz cevap verin. Ben Zonguldak milletvekili miyim, bu kaza Zonguldak’ta olmadı mı?” diye sordu.

Yıldız’ın dilek ve temenniler kısmında herkese söz veremeyeceğini belirtmesi üzerine Yavuzyılmaz, “Söz vermeniz için kaç kişinin ölmesi gerekiyor? Kaç kişi ölürse söz vereceksiniz?” diye sordu. Yıldız, “Saygılı olun. Haddinizi bilin, saygılı olun. O sorduğunuz sorunun ne anlama geldiğini bilin” diye yanıt verdi.

YILDIZ: 'KENDİNİZİ AZARLATMAYIN'

Yavuzyılmaz Yıldız'a tepki gösterirken; Komisyonda, CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu ile Yıldız arasında da tartışma çıktı. Bölge milletvekili olan Bankoğlu’nun facia ile ilgili konuşmak istemesi üzerine Yıldız, “Kendinizi azarlatmayın” sözleriyle uyardı. Bankoğlu ise bu duruma tepki göstererek, “Ben sizin öğrenciniz değilim, saygısızlık yapmayın. Karşınızda bir milletvekili var” diye konuştu.

Kaynak: ANKA

Etiketler
Bartın maden patlaması Zonguldak Amasra TBMM