Bekir Bozdağ'ın hedefinde 6'lı masa var: ‘Darbelerin olduğu Türkiye'ye geri dönmek…’

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 6'lı masayı anayasa değişikliği çalışması üzerine hedef aldı. Bozdağ, "İşin özü, esası, parlamenter sisteme geri dönme kılıfı adı altında güçlendirilmiş vesayet sistemine geri dönmektir" dedi.

Bekir Bozdağ'ın hedefinde 6'lı masa var: ‘Darbelerin olduğu Türkiye'ye geri dönmek…’

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Adalet Bakanlığı'nda düzenlenen "Engelsiz Adalet Çalıştayı"nın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Altı muhalefet partisinin anayasa değişikliği çalışmasının açıklandığının hatırlatılması üzerine Bozdağ, önerilerde yeni bir şeyin bulunmadığını öne sürdü.

6’LI MASAYI HEDEF ALDI

Bozdağ, altı muhalefet partisinin millete güvenmediğini, milletten iktidar yetkisini alma umudunu kaybettiğini iddia etti ve "Milletimizin kendisine verilen yetkiyi ve gücü, milletten umudunu kesmiş, millete güvenmeyen o siyasilerin doğrultusunda bunlara vereceğine inanmıyorum” dedi.

Bozdağ, şöyle devam etti:

"Bu değişiklik, çok net söylüyorum milli iradeyi zayıflatan, milli iradenin elindeki gücün bir kısmını milli iradeden gasp etmek isteyen bir öneri içeriyor. Türk halkı, bu değişime izin vermeyecektir. Hiçbir zaman Türk halkının elinden yürütme organını doğrudan seçme hak ve yetkisi alınamayacaktır. Ne altılı masanın buna gücü yeter ne de onlara destek veren başka çevrelerin buna gücü yeter. Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem kılıfı ya da adı altında güçlendirilmiş vesayet sisteminin yeniden ihyası yapılmak istenmektedir. Çok net şekilde, burada halkın iktidar kurduğu, iktidar değiştirdiği, sandıkta güvenoyu verdiği düzenden vazgeçilerek, parlamentonun içinden başbakanın çıktığı, parlamentonun güvenine dayandığı, başbakanını cumhurbaşkanının belirlendiği parlamenter sisteme dönüş bu. Burada baktığınızda başbakan kim, parlamenter sistemde belli değil. Halk milletvekili seçiyor. Başbakanı kim seçiyor, cumhurbaşkanı seçiyor. Bakanları da başbakan seçiyor, cumhurbaşkanının onayıyla atanıyor. Cumhurbaşkanı üzerinden bir dizayn yapılıyor parlamenter sistemde, şimdi aynı şeyi yeniden getiriyorlar. Kirli pazarlıklar, vekil transferleri, tehdit, şantaj ve başka başka milletin onaylamadığı yol ve yöntemlerle iktidar olma, devirme olaylarını parlamenter sistemde Türkiye çok yaşadı."

“DARBE TEŞEBBÜSLERİNİN OLDUĞU TÜRKİYE'YE GERİ DÖNMEK”

Bozdağ açıklamasının devamında, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin, güçlü iktidar oluşturan, siyasi istikrar kuran bir sistem olduğunu savundu.

Bozdağ 6’lı masanın amacının “darbe teşebbüslerinin olduğu Türkiye'ye geri dönmek” olduğunu iddia etti ve şunları söyledi:

"İşin özü, esası, parlamenter sisteme geri dönme kılıfı adı altında güçlendirilmiş vesayet sistemine geri dönmektir. Koalisyonlara, istikrarsızlığa, krizlere, darbelerin, muhtıraların, darbe teşebbüslerinin olduğu Türkiye'ye geri dönmektir. Türkiye'nin sorunlarını çözmek yerine, kendi aralarındaki kavgalara vakit ayıran liderlerin olduğu bir Türkiye'yi umut olarak milletin önüne sunmaktır. Eski Türkiye'yi Türk milletinin önüne umut olarak kimse koyamaz. Türk milleti eskiyi de yaşadı, bugünü de yaşadı. Umut yeni şeyler ortaya koymaktır. Bunların yeni şeyi ortaya koyduğu yok."

Kaynak: AA

Etiketler
Altılı masa 2023 cumhurbaşkanı adayları 2023 Seçim Bekir Bozdağ