Abdulkadir Selvi: Erdoğan'ın bu seçimde ilk hedefi...

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Erdoğan'ın meydanlara çıkacağını belirtti.

Abdulkadir Selvi: Erdoğan'ın bu seçimde ilk hedefi...

Abdulkadir Selvi, "İstanbul seçimlerinde ilginç şeyler oluyor" başlıklı yazısında, "Öncelikli hedef, Saadet Partisi’nin 31 Mart’ta 103 bin olan oyunun 40-50 binini çekmek..." dedi.

İŞTE SELVİ'NİN YAZISINDAN O BÖLÜM

Ama Cumhurbaşkanı Erdoğan, 23 Haziran’da seçimleri kazanmak için İstanbul’a kamp kurmuş durumda. Önceki gün Erdoğan’ın başkanlığında AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’nda kapsamlı bir toplantı yapıldı. Erdoğan’ın programı yeniden düzenlendi. Erdoğan son hafta seçim kampanyası için meydanlara çıkıyor. İlk başlarda 39 ilçede miting yapması planlanıyordu. Sonra bundan vazgeçildi, program Binali Yıldırım üzerine inşa edildi.

Ancak önceki gün yapılan değişiklikle Erdoğan 4 ilçede açılışlara katılıp meydan konuşması yapacak. 10’a yakın ilçede ise otobüsün üzerinde selamlama turu olacak. Tabii meydanda ya da caddelerde toplanan partililere otobüsün üzerinden kısa selamlama konuşması yapılacak. Erdoğan dün Sultangazi’de ilk programını gerçekleştirdi. Sancaktepe ve Küçükçekmece’de açılışlara katılacak. Ancak İstanbul’un Anadolu yakası ve Avrupa yakası eşit olmak üzere 15-20 yerde selamlama yapacak.

Bu programın ikinci ayağında ise Binali Yıldırım yer alıyor. Erdoğan’ın gidemeyeceği Ümraniye, Kâğıthane ve Eyüp başta olmak üzere bazı ilçeleri ise Binali Yıldırım ziyaret edip otobüs üstünde selamlama turu yapacak.


HEDEF SAADET OYLARI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “dostlarla buluşma” toplantısının ilkini pazartesi günü Haliç Kongre Merkezi’nde “94 ruhuyla Cihannüma” toplantısına katılarak gerçekleştirdi. Erdoğan’ın Milli Selamet ve Refah Partisi’nden bu yana gelen dostlarını görmekten mutlu olduğu söyleniyor. Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, “3 bin 600 kişilik salonda 7 bin 600 kişi vardı. Cumhurbaşkanımız programdan çok memnun oldu. Dostlarının yüksek katılımından dolayı mutlu oldu. Huzur buldu” dedi. Göksu, Milli Görüş çizgisinden gelen ve kanaat önderi olan isimlerin sahada çalışmaya başladığını anlattı.

Öncelikli hedef, Saadet Partisi’nin 31 Mart’ta 103 bin olan oyunun 40-50 binini çekmek...

AK Parti, bu seçimde kırgın AK Partilileri, muhafazakâr Kürtleri ve Saadet Partisi seçmenini hedef kitle olarak belirledi. Ama çalışmanın merkezine hemşeri derneklerini yerleştirdi. Onları ikna etmeye dönük bir strateji dahilinde çalıştı. İstanbul SKM’nin dışında hemşeri gruplarına özel SKM’ler kuruldu. Yüz yüze çalışmalar yapıldı. Sahadan olumlu dönüşler alındığı söyleniyor.

Tabii Ekrem İmamoğlu da boş durmuyor. Gittiği ilçelerde kalabalık mitingler yapıyor. Bir de yol kazası yapmasa...

Etiketler
Abdulkadir Selvi Hürriyet Seçim