Kılıçdaroğlu: 'En çok Sayıştay bölümü ilgimi çekti'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ortak yayına ilişkin değerlendirmesinde, en dikkatini çeken bölümün Sayıştay konusu olduğunu söyledi.

Kılıçdaroğlu: 'En çok Sayıştay bölümü ilgimi çekti'

İstanbul Büyükşehir adayları Ekrem İmamoğlu ve Binali Yıldırım’ı karşı karşıya getiren canlı yayın, genel olarak beklentilerin altında kalırken, uzmanlara göre, seçmen davranışlarını etkileyecek bir hava oluşmadı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ortak yayına ilişkin değerlendirmesinde, en dikkatini çeken bölümün Sayıştay konusu olduğunu söyledi.

Adayları buluşturan ortak yayında, Millet İttifakı’nın Adayı Ekrem İmamoğlu, büyükşehir belediyesinin vakıflara yüzlerce milyon lira aktardığını, zarar ve borçların Sayıştay’ın son yayınlanan 2017 raporuna da yansıdığını anlattı. Binali Yıldırım’ın, moderatör İsmail Küçükkaya’nın “Raporu okudunuz mu?” sorusuna, “Yok, ben onu okumadım” yanıtını vermesi çok tartışıldı.

Hürriyet’ten Hande Fırat, yayın sonrası görüşlerine başvurduğu Kılıçdaroğlu’nun dikkatini de en çok bu bölümün çektiğini aktardı. Kılıçdaroğlu’nun “Sayıştay Türkiye Büyük Millet Meclisi adına denetim yapar. Binali Yıldırım Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin başkanlığını yapmış bir isimdir. Üstelik İstanbul büyükşehir belediye başkan adayı. O raporu okuması lazımdı. Okumamış olmasından dolayı Binali Yıldırım adına üzüldüm.

(Adayların performansına ilişkin) Türkiye’nin geçmişini ve geleceğini gördük. Binali Bey Türkiye’nin geçmişi, Ekrem Bey ise geleceği ve umudu temsil ediyor. Ben bu duyguyla seyrettim. Sonuçları açısından da memnunum” dediğini yazdı.

Hande Fırat'ın yazısından ilgili bölüm şöyle;

KILIÇDAROĞLU’NDAN SAYIŞTAY RAPORU YORUMU

Programın detayına ayrıntıları ile inilmese de en dikkat çekici bölümlerinden biri Sayıştay raporu ile ilgili kısımdı. Sayıştay’ın İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile ilgili zarar ve borçların yer aldığı rapor canlı yayında tarafların gündemine geldi. Binali Yıldırım, İsmail Küçükkaya’nın “Raporu okudunuz mu?” sorusuna “Yok, ben onu okumadım” yanıtını verdi. Canlı yayını dikkatle takip eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da en dikkatini çeken bu bölüm olmuş. Kılıçdaroğlu’nun Binali Yıldırım’ın “Okumadım” sözüyle ilgili yorumunu sizlerle paylaşmak isterim. Kılıçdaroğlu, “Sayıştay Türkiye Büyük Millet Meclisi adına denetim yapar. Binali Yıldırım Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin başkanlığını yapmış bir isimdir. Üstelik İstanbul büyükşehir belediye başkan adayı. O raporu okuması lazımdı. Okumamış olmasından dolayı Binali Yıldırım adına üzüldüm” dedi.

TARTIŞMA İÇİN İLK DEĞERLENDİRME

CHP Genel Başkanı ile telefonda konuştum, tartışmayı nasıl bulduğunu sordum. Kılıçdaroğlu, “Türkiye’nin geçmişini ve geleceğini gördük. Binali Bey Türkiye’nin geçmişi, Ekrem Bey ise geleceği ve umudu temsil ediyor. Ben bu duyguyla seyrettim. Sonuçları açısından da memnunum” dedi.

FOTOBLOK HAZIR MIYDI?

“Sorular önden verildi, başlıkları biliyorlardı” tartışması bitmedi gitti. Burada tarafların beyanlarını esas almak zorundayız. Ancak Suriyeli mülteciler konusunda Ekrem İmamoğlu’nun yayın anında fotoblok göstermesi özellikle sosyal medyada tartışma yarattı. Merak ettim, basın danışmanı Murat Ongun’u aradım. Gittikleri her yerde en çok karşılaştıkları soruların başında Suriyeli mültecilerin geldiğini anlattı. Zaten bu nedenle hazırlıklarının çok daha önceden yapılmış olduğunu söyledi. Ongun’un verdiği bilgiye göre vaatler, israf, belediyenin bütçe açığı ve Suriyeli mülteciler konusunda 40’a yakın fotoblok ile girmişler stüdyoya.

Etiketler
Sayıştay Kemal Kılıçdaroğlu